Sport

Szivós Marci életét barátja mentette meg

Sz. S.

2014. április 6. vasárnap 08:15

A Komjádi uszoda parkolójában újra rosszul lett a válogatott pólós, akit már a péntek esti mérkőzésen is ápolni kellett. Hazafelé tartó csapattársa, Tóth Márton fordult vissza érte, és értesítette a válogatott orvosát

Megúszott egy szívinfarktust Szivós Marci, aki péntek este a Vasas elleni 10-9-es szegedi győzelem részese volt. Három gólt dobott, kimagaslóan védekezett. De Vincze Balázs, a Szeged trénere a harmadik negyedben látta a pólóson, hogy valami nincs rendjén. Cserélni akart, Szivós pedig folytatni.

– Volt egy háromperces időszak, amikor Marcit ápolták – mondta Vincze –, majd a negyedik negyedben a medence partján is ezt tették sikerünk egyik kulcsfigurájával. A meccs után érkeztek a baljós hírek rosszullétéről. Magam is a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjába mentem. Megvártam, ameddig katéteres módszerrel eltávolítják a koszorúerében lévő vérrögöt.

Szombat reggel beszéltem Marcival, állapota, hangulata jó. Úgy tudom, pár napig megfigyelésre benntartják, majd terheléses szívvizsgálat vár rá, s hat hét múlva újra sportolhat.

Szivós társa, a válogatott kerettag Tóth Márton volt az, aki jókor volt jó helyen.

– A Komjádi-uszoda parkolójában egymás mellett állt az autónk – emlékezett Tóth –, láttam rajta, hogy nincs jól. Kérdésemre mégis azt válaszolta, nincs baj. Arra kértem, ha rosszullét fogja el, hívjon. Rá tíz percre telefonált. Visszamentem érte, közben felhívtam Gábor Antalt, a válogatott orvosát, onnan az Uzsoki Utcai Kórházba mentünk, gyors vizsgálatokat követően Marcit mentő vitte a Városmajorba, ahol megműtötték. Ha nem hív vissza idejében…

Tóth Marci volt az, aki kórházba vitte csapattársát

A válogatott kapusedzője, Gergely István beszélt Szívóssal, aki azzal viccelődött: eseménytelen hétvégének ígérkezett a mostani, de ő gondoskodott arról, hogy történjen valami. Kemény Dénes szövetségi elnök, válogatottunk volt sikerkapitánya elmondta, amikor ő volt a válogatott szakvezetője, Marcinak semmi baja sem volt a szívével.

Folytathatja a pólót

Professzor dr. Merkely Béla a vlv-nek elmondta, Szivós életmentő műtéten esett keresztül. Az infarktus kezdeti állapotában került kórházba, amikor még nem záródott el a koszorúér. Az érfal azon részét, ahol késlekedéssel nagyobb baj támadhatott volna, hálóval elfedték. A professzor és a műtétet végrehajtó dr. Molnár Levente szerint hat hét után tudnak bővebbet mondani, és szinte biztos, hogy Marci folytathatja a vízilabdát.

Marci már az Eb-re gondol

Szivós Marci tegnap a Facebookon üzent a rajongóinak, az oldal szerkesztője ezt az írást tette közzé: „Sziasztok! Szivós Marci tegnap a Vasas-mérkőzés közben lett rosszul, este a Városmajori kórházban szívinfarktus kezdeti tüneteivel megműtötték. Néhány napot az intenzíven kell töltenie, de az orvosok szerint hat hét múlva már teljes értékű munkát végezhet. Marci azt mondta, jobban van, és már az Eb-re gondol."

Ocskay testvére is üzent

Üzenetek a sporttársaktól, hírességektől:

Douchev-Janics Natasa: "Jó, ha embernek van ilyen jó csapata! Remélem, hamar felépül!"

A Pick-Szeged kézilabdacsapata: "Gyógyulj Marci! Légy erős!"

Ocskay Zsuzsanna (a szívinfarktusban elhunyt jégkorongozó, Ocskay Gábor testvére): “Mielőbbi gyógyulást kívánunk!”

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Vége a találgatásoknak: Tóth Andi szülinapján mutatta meg, ő a hercege

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

hirtv.hu

"Véreb módjára jártuk az utcákat" +VIDEÓK

szon.hu

Nem mindennapi látvány! - Vadászgépek festették csíkosra az eget Nyíregyháza felett

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

nemzetisport.hu

Férfi kézi-vb: a magyarokra egy párharc vár a selejtezőben

vg.hu

A korlátozások többségét eltörli Anglia

ripost.hu

Tommyboy is megszólalt a nagy Kulcsár Edina-ügyben, fel van háborodva

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: a sírból jött vissza az Inter, ott van a nyolc között

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában