Sport

Rippel Ferencet a futás mentette meg

Bors

Létrehozva: 2014.04.13.

Több mint húszezren vágtak neki a 29. Vivicittá városvédő futásnak, ahol a 21 kilométeres távon a Guinness-rekorder artista, Rippel Ferenc is rajhoz áll, aki már a maratonra gyúr.

Rippel Ferenc sokat köszönhet a futásnak, a sport segítette ugyanis át élete egyik legnehezebb időszakán. – Már nem is a futás szerelmesének, hanem egyenesen őrültjének mondom magam.

Öt évvel ezelőtt, amikor az exfeleségem kórházba került, én nem az önsajnálatot és az alkoholt választottam, és estem depresszióba, hanem a futásba menekültem, amolyan Forrest Gump jelleggel. Ez pedig idővel átfordult a tudatos futás állapotába, így már meditálni is képes vagyok menet közben. Felkészülten várom életem első félmaratonját – mondta a rajt előtt Rippel.

A távnak 5700 indulóval együtt vágott neki, s örült a napsütésnek, a hideget ugyanis nem igazán szereti, ezért télen inkább gépen edzett. Ezért is jött jól neki nemrég a lehetőség, hogy a Kanári szigetek tengerparti homokján tréningezhetett. Mert bármerre jár, a futócipőjét mindig viszi magával.

A fővárosi versenyent egyébként a maga nyugodt tempójában teljesítette, majd elárulta, az idei 42. születésnapja alkalmából már 42 kilométert akar futni, ezért ősszel teljesíti a budapesti maratont. – A New York Maraton is a közeli céljaim közt szerepel, sőt, a következő tíz évben a világ valamennyi jelentős maratonján indulni szeretnék – tette hozzá. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek