Sport

Pistorius nem nézett Reeva anyjának szemébe

turcsik

2014. március 4. kedd 12:15

Másfél órás késéssel kezdődött a paralimpiai bajnok, Oscar Pistorius büntetőpere. A barátnőjét négy lövéssel kivégző atléta továbbra is tagadja, hogy szándékosan ölt volna.

Drámai pillanatokban nem volt hiány Pistorius várhatóan március 20-ig tartó büntetőperének első napján. A művégtagokkal versenyző dél-afrikai atlétát a barátnője, Reeva Steenkamp előre kitervelt, szándékos megölésével, két ízben lőfegyver illetéktelen használatával és lőszer illegális birtoklásával vádolták meg.

A médiaérdeklődés övezte tárgyaláson Pistorius családtagjai mellett ott volt a meggyilkolt barátnő édesanyja, June Steenkamp is. A 67 éves nő kijelentette: végződjön bárhogy is a per, képes megbocsátani a futónak, viszont azt akarja, hogy Pistorius lássa a szemében, milyen iszonyatos fájdalmat és szenvedést okozott tettével.

Nos, a nagy pillanat elmaradt, a futó egyetlen pillantást sem vetett az áldozat hozzátartozóira, leszegett fejjel foglalta el a helyét a vádlottak padján. A tárgyalás másfél órás késéssel kezdődött, miután az eredetileg kijelölt tolmács a hatalmas felhajtás miatt az utolsó pillanatban nem vállalta el a feladatot.

Pistorius minden vádpontban ártatlannak vallotta magát, ügy­vé­dei továbbra is azzal védekeznek, hogy a pár között nem volt veszekedés tavaly Valentin-napon, a sportoló azt hitte, betörő van a házában, a tett színhelyét pedig a nyomozók feldúlták.

June (balra) abban bízott, hogy szembenézhet a gyilkossal (Fotó: Reuters)

 

Az első napon egyetlen tanút hallgattak meg, a szomszéd házban lakó Michelle Burgert. Az egyetemi tanár elmondta: hajnali háromkor halálfélelemmel teli női sikoltozásra ébredtek a nyitott ablaknál alvó férjével. Nem sokkal később egy férfi háromszor segítségért kiáltott, ezt követően egy, majd kis szünet után újabb három fegyverdördülést hallottak.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek

kemma.hu

Ledöbbentő videó az M1-esről: betonterelőnek lökte a BMW a terepjárót

vg.hu

Katasztrófa lehet, ha a repülőtereken bekapcsolják az 5G-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

origo.hu

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni