Sport

Öt lefejelés, ami durvább Görbicz Anitáénál - videó

Bors

2014. március 11. kedd 20:15

A győri klasszist a meccsen lefejelő Milena Knezsevics mozdulata óriási felháborodást váltott ki, ami remek apropó volt arra, hogy összeszedjük a sportvilág legendás lefejeléseit. Vigyázat, van díjnyertes színészi teljesítmény is.

A rend kedvéért álljon itt a Youtube-on két nap alatt több mint 200 ezerszer megnézett Görbicz-jelenet, ahol a Buducsnoszt Podgorica játékosa tényleg lefejelte a magyar irányítót, nem volt ott semmiféle színészkedés. 

Noebert Meirer, a Duisburg korábbi edzője viszont eljátszotta a nagyhalált, amikor összzeakaszkodott Albert Streittel, a Köln játékosával. A visszajátszásokból egyértelműen látszik, hogy maga az edző színészkedett, de a bírónak ez ott helyben nem volt egyértelmű, ezért a kölni focistát állította ki.

Az egészből viszont Meier jött ki rosszabbul, mert a klub később menesztette, a szövetség pedig három hónapra eltiltotta. 

A bokszlegenda Evander Holyfield sem ment a szomszédba egy kis sportszerűtlenségért. A boksz pedig nem az a kislányos sport, de Holyfield nem elégedett meg a szabályos keretek közti bunyóval. A lenti videón úgy fejeli le Michael Dokest, hogy közben tökön is vágja. 

A korábbi kanadai hokijátékost, Mel Angelstadot szokás volt az "Örült" becenéven emlegetni, az alábbi videón azt is látni, hogy miért. Az ominózus fejelés 0:24-nél látszik, de ezt a 40 másodpercet egyébként is érdemes végignézni. Olyan férfias küzdelem zajlik, hogy a két versenyző majdnem le is vetkőzteti egymást a végére. 

Az 1998-as argentin-holland vb-negyeddöntőre valószínűleg nem szívesen emlékeznek vissza a dél-amerikaiak. A csacsinak is becézett Ariel Ortega éppen műesésért kapott sárgát, amin annyira felhúzta magát, hogy képes volt nekimenni a nála két fejjel magasabb Edwin van der Saarnak, a hollandok legendás kapusának. 

Az alulról fejelős mozdulatért azonnal pirosat kapott, Dennis Bergkamp pedig két perccel később megszerezte a győztes gólt Hollandiának, Argentína mehetett haza. 

És akkor a végére jöjjön, amit biztosan mindenki ismer, de knem : Zidane és Materazzi a 2006-os világbajnokság döntőjén. Valószínűleg sosem fog már kiderülni, mit mondott a balhés olasz hátvéd minden idők egyik legzseniálisabb focistájának, de Materazzi évekkel később bocsánatot kért azért, ami miatt Zidane mellkason fejelte. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

MSZP: Brüsszeli jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy a kormány cserbenhagyta az oltottakat

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

ripost.hu

Gyilkolt az erős szél: gyerekek közé zuhant egy leszakadó faág, meghalt a 14 éves Patrik Nyitrán

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult