Sport

Következő lépés: Pulai Imre bobozásra vált

turcsik

2014. március 24. hétfő 12:15

Pozitív impulzusokkal tért haza a siguldai jégteknőből Pulai Imre, aki eldöntötte, szánkó helyett bobra vált. A sportember szerint így nagyobb esélye lesz kijutni egy téli olimpiára.

A kenu párosban olimpiai bajnok Pulai Imre állhatatos, habár már a 47. életévében jár, még mindig nem tett le arról, hogy az ötkarikás játékok téli változatára is kvalifikálja magát. Köztudott, hogy a remek fizikumú sportember az elmúlt években a szánkózással próbált elismertségre szert tenni, ám a rengeteg erőfeszítés és a kellő kvalifikációs pontszám megszerzése ellenére a legutóbbi, szocsi olimpiáról is lemaradt.

– Még mindig bosszant, hogy a sportpolitika áldozata lettem, egy dél-koreai lányt favorizáltak velem szemben, mert négy év múlva az ázsiai ország rendezi a téli olimpiát – magyarázta Pulai. – Nem adom fel azonban az álmomat. Nemrég jöttem vissza Lettországból, ahol a szkeletont és a bobozást is kipróbáltam, és az utóbbi nagyon feküdt nekem. Elhatároztam, hogy bobozni fogok.

Pulai a siguldai pálya igazgatójának segítségével ismerkedhetett meg a sportággal, és alkalmi partnerével két másodperccel vertek egy megszokott környezetben lesikló lett női párost.

– A szkeletonhoz túl magas vagyok, viszont a bobozásnál előny a magasságom, mert jól kilátok, így pedig könnyebb a kormányzás. A szánkós múltam is sokat segít, hiszen valamennyi jégteknőt ismerem, tisztában vagyok az ívekkel, a bobot ráadásul könnyebb is irányítani. Világbajnokságon indulhatok más nemzetiségű társsal, de az olimpiára keresnem kell magyar partnert.

– A szponzoraim továbbra is támogatnak, már megkértük az engedélyt a Nemzetközi Bobszövetségtől is a versenyzéshez. Ha megkapom, egyes pályákon ingyen juthatok kölcsönbobhoz, illetve bérlési lehetőség is van. Egyöntetű vélemény, hogy bobozásban könnyebben kvalifikálhatom magam az olimpiára.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

mindmegette.hu

Hajmeresztő! Méretes pókra harapott egy nő a gyorsétteremben

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó

magyarnemzet.hu

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

mandiner.hu

The Economist: A tagok megbánták, hogy beengedték az EU-ba Magyarországot

origo.hu

EMMI: Törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk