Sport

Három nőt tett boldoggá Erdei Zsolt

(jánosy)

2014. március 9. vasárnap 17:00

Sokan – különösen a barátnője, Réka és testvérei – megkönnyezték Erdei Zsolt búcsúját. A két súlycsoportban is vb-övet szerző ökölvívó az utolsó meccsén a grúz Salva Dzsomardasvilit verte fölényesen.

Madár szavaival élve dicséretes, hogy a grúznak „volt bátorsága eljönni az oroszlán barlangjába”. Mellesleg tényleg „állati” jó volt a hangulat a zsúfolásig megtelt kecskeméti sportcsarnokban, és kiderült, hogy nagyobb arénában sem maradtak volna üres székek. Elvégre nem csak a WBO félnehézsúlyú Európa-bajnoki címéről, sokkal inkább egy ragyogó pályafutás lezárásáról volt szó. Erdei ugyanis kijelentette, a ringben biztosan nem lesz folytatás...

Nem csoda, hogy a tízmenetes mérkőzés hajrájában, a biztos előny birtokában lévő bokszolót is szin­te eksztázisban űzte-hajtotta két testvére, Mercédesz és különösen Ildikó. – Nem bánom, hogy befejezi, végre nincs több idegeskedés a meccsek előtt és alatt – mondta fivére 34. győzelme után még mindig könnyes szemmel Mercédesz, aki Madár több mint tíz­éves profi pályafutása során szinte minden összecsapást a helyszínen kísért figyelemmel.

– Komolyan mondom, még nála is sokkal jobban izgultam. Méltó módon, győzelemmel és egyúttal Európa-bajnoki címmel fejezte be, így lett kerek a pályafutása. Most már nyugodtan összpontosíthat az edzői munkára.

Zsolt barátnőjét, a csinos Rékát is meghatotta párja utolsó fellépése, a közönség odaadó szeretete. S hogy többen is azt skandálták: „Ne hagyd abba, Madár!” – Zsolt nyilván nem véletlenül gondolta úgy, hogy elköszön – felelte lapunknak Réka. – Én akkor vagyok boldog, ha örülni látom, szóval semmiféleképpen nem akartam befolyásolni a döntését.

A nagy csaták százain át a ringsarokban ténykedő mester, Fritz Sdunek is elérzékenyült. Nem csoda, hiszen tizennégy évig dolgozott Zsolttal. – Nem szégyellem a könnyeimet, nagyszerű sportember köszönt el az aktív bunyótól – mondta a német mester. – Igazi példakép, akire felnézhetnek azok a fiatalok, akiknek egyengeti majd az útját.

Meggyőződésem, hogy nagyszerű edző lesz belőle – mondta Sdunek, és elárulta, hogy Magyarországra érkezése első percében felhívta egykori tanítványát, a halálos kórral küzdő Balzsay Károlyt. – Sajnos a sűrű program miatt nem tudtunk találkozni, de a hangjában bizakodást véltem felfedezni. Most is győzni fog, mert harcos, elszánt ember. Drukkolok neki…

– Köszönöm szépen mindenkinek – kezdte Erdei Zsolt, aki világossá tette, hogy nem folytatja. – Hálás lehetek a sorsnak a pályafutásom alakulásáért, remélem, szépen búcsúztam, és a szurkolók elé­gedet­tek voltak. Maradok az ökölvívás mellett, edző leszek. Még egyszer köszönöm, és Balzsay Karcsinak üzenem: gyógyulj meg, veled vagyunk!

Mindössze egyszer kapott ki

Erdei Zsolt amatőrként világ- és Európa-bajnoki címet, olimpiai bronzérmet szerzett. A profik között 2013 márciusáig nem kapott ki – akkor az orosz Gyenyisz Gracsov verte vitatható pontozással –, 33 mérkőzést nyert meg sorozatban. 2004 és 2009 közt volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, 2009 novemberében pedig a WBC cirkálósúlyú övét hódította el.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Megszólalt Kulcsár Edina: elmondta, hogy jött össze G.w.M-mel

ripost.hu

Hét megyére adtak ki riasztást: brutális idő közelít az ország felé

life.hu

Áll a bál a Megasztár háza táján: "Oláh Ibolya nem mond igazat” - állítja az egykori zsűritag

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

kisalfold.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt a bakonykoppányi nő

origo.hu

Tudja-e, melyik állatnak van a leghosszabb karja?

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

origo.hu

Kézilabda Európa-bajnokság: több mint 800 ezer fogadás a három magyar meccsen

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

hirtv.hu

Meghalt egy 7 éves kisfiú egy születésnapi tortázás után

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában