Sport

Apja nyomába eredt a kis Schmeichel

Sz. S.

2014. március 26. szerda 20:15

Peter Schmeichel különleges kapus volt. A dán focibajnokságban nyolc, az angolban két gólt szerzett kapuvédő létére. A 50 éves egykori kiválóság 129 dán válogatott derbije egyikén is szerzett egy találatot.

Nagyon úgy fest, hogy a 22 éves Kasper Schmeichel az édesapja nyomába lép, írja az Evening Standard. Már amennyiben egy angol bajnoki derbin gólt fejelt. Méghozzá az elsőt életében.

Az ifjú Kasper a Leicester City játékosaként a Yeovil elleni bajnoki hosszabbításában 0-1-es állásnál előrelopakodott, és a csapattársa, Danny Drinkwater által feléje kanyarintott labdát úgy stukkolta be, hogy a labda a gólvonalon túl fogott talajt, ám megjegyzendő, a további vita elkerülése érdekében egy másik társa, Chris Wood még beljebb segítette a játékszert. A helyzetet némileg bonyolítja, hogy Woods azt állítja, nem a kis Schmeichel, hanem ő a hivatalos góllövő.

– Nem tudom, ennek mi jelentősége van, most az a lényeg, hogy 1-1-re mentettük a bajnokit - jegyezte meg a Leicester pályaedzője, Craig Shakespeare. – Megegyeztünk abban, hogy utólag többször is visszanézzük a vitatott jelenetet, és csapaton belül eldöntjük, kié a gól. Szerintem Schmeichelé, mert már tényleg a vonal mögött landolt a fejese.

A papája által jegyzett összesen tizenegy gól tudatában Kaspernek már csak tizet kell elérnie és akkor holtversenybe kerül Peterrel.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet