Sport

Vombattal ünnepel a kanadai tinisztár

Létrehozva: 2014.01.22.

Ha valaki azt mondja, hogy az ausztrál teniszbajnokságon Cibulková, Radwanska, Li Na és Bouchard jut a négy közé, lehülyézik. Li Na és Radwanska hagyján, de Bouchard-t alig ismerik.

Tovább tart a sztárjátékosok kudarcsorozata az Australian Openen, ezúttal Azarenka esett ki, akit Radwanska ütött el a továbbjutástól. Az 5. helyen kiemelt lengyel három játszmában búcsúztatta a címvédőt, vagyis: a második (Azarenka), az első (Serena Williams) és a harmadik (Sarapova) kiemelt sincs versenyben.

A Sarapovát verő Cibulková, aki a 20. kiemelt volt, tovább menetelt: a 11. helyre rangsorolt román Halep legyőzésével került a négy közé. Li Na könnyű ágon jutott be az elődöntőbe, nem úgy, mint a 19 éves kanadai Eugenie Bouchard, aki Ana Ivanovicson jutott túl a legutóbbi körben.

– Nem meglepetés, hogy egyre jobban játszom, ötéves korom óta ezért dolgozom, minden áldozatot meghoztam a céljaimért – nyilatkozta a világranglista 31. helyén álló Bouchard. Carling Bassett 1984-es US Open-szereplése óta ô az első kanadai nő, aki Grand Slam-tornán a négy közé jutott. – Mindig jó eredményt várok magamtól, tudom, hogy ez nem a csúcs. – Nagyon bátor játékos, aki fiatal, nincs vesztenivalója – fogalmazott Ivanovics –, már most csodás teniszezô, óriási jövő áll előtte.

A rendkívül csinos ­Bou­chard népszerűsége eközben folyamatosan nő Ausztráliában, igazi rajongótábora van, minden meccs után egy plüssállattal lepik meg. Legutóbb egy vombatot kapott, de már van koalája és kenguruja is, utalva arra, hogy nagy állatbarát. Nemrégiben meglátogatta a mel­bourne-i állatkertet is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek