Sport

Schumacher soha nem ébred fel?

Sz. S.

Létrehozva: 2014.01.17.

Az angol Daily Mail cikke szerint a december 29-én síbalesetet szenvedett Michael Schumacher élete végéig kómában maradhat. Írásában német forrásokat idéz.

Schumacher 18 napja eszméletlen. A Focusra hivatkozva egyes brit lapok arról írnak, hogy a síbalesetet szenvedett egykori F1-es világbajnok élete végéig kómában marad.

A Daily Mail idéz a német Bildből, amely szerint mivel pár napja nem adtak ki orvosi jelentést, Schumi állapota aligha javult. A Grenoble-ban gyógykezelt Schumacher kómájáról a Mail megállapította, ilyen esetben a sérült agya kevesebb oxigént kap a szokottnál, a Bild pedig azt emelte ki, hogy hasonló agysérülések után a beteget egy vagy két héten belül felébresztik, márpedig Schumacher esetében ezt még nem tervezik.

A Focus idézte egy oldenburgi idegsebész, Andreas Zieger véleményét. A szakember azt fejtegette, a mesterséges kóma elméletileg egész életre fenntartható, ugyanis nem károsítja az agyat. Igaz, ilyen esetekben a beteg szervezetébe bevitt érzéstelenítők károsítják a májat, növekedik a koponyaűri nyomás, a sérült szervezet izomzata leépül, a gerincvelő-folyadék keringése lelassul.

A kölni Gereon Fink professzor viszont nem osztja Zieger véleményét, úgy vélte, a hosszú kómás állapot agykárosodáshoz vezet. Ráadásul nagy a kockázata annak, hogy a két agyműtéten átesett exvilágbajnok újabb agyvérzést kaphat. 

Szigorúbb szerződések

A pilóták szerződésben rögzítik, hogy versenyzőik nem síelhetnek, és tiltott számukra a motokrossz és a motorozás is. A Red Bullhoz Mark Webber helyére érkező ausztrál Daniel Ricciardo például szörfözik, ám a csapatvezetése erről letiltotta, mivel féltik őt a cápatámadástól.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek