Sport

Harmadik téli olimpiájáról maradt le Pulai

turcsik

2014. január 29. szerda 16:15

A gyenge sportdiplomáciánk miatt megfosztották a téli olimpiai indulástól Pulai Imre szánkóst. A 46 éves, korábbi olimpiai bajnok kenus telje-sítette a szintet, mégis kigolyózták.

Habár sokan biztosra vették, hogy a 2006-os torinói, és a 2010-es vancouveri téli olimpiáról lemaradó Pulai Imre Szocsiban végre szánkóra pattanhat, az utolsó pillanatban kiderült, a korábbi sikeres kenus ezúttal is lemarad élete nagy álmáról.

A történet azért különösen bosszantó, mert Pulainak hat pontja volt, eggyel több a minimális kvalifikációs szintnél. Nem hivatalos források biztos indulónak vélték, ám a Nemzetközi Szánkószövetség indoklás nélkül közölte, a magyar versenyző nem kapott kvótát.

– Hihetetlenül csalódott vagyok, nyolc év kemény munkája, a rengeteg sérülés, anyagi ráfordítás mind hiábavaló volt, most sem szerepelhetek a téli olimpián – mondta elkeseredetten Pulai. – Bosszantó, főleg úgy, hogy a nemzetközi szövetség honlapján még most sincs fenn az indulók névsora. Talán azért, hogy ne lehessen óvni, hiszen most már kifutottunk az időből.

Úgy tudom, egy kvalifikációs szintet nem is teljesítő, négypontos kazah szánkós előzött be, mert ő egy új számban, vegyes párosban is indul. Még meg kell emésztenem, ami történt, de azt már eldöntöttem, folytatom a szánkózást.

A MOB-nál állítják, semmilyen ráhatásuk nincs, kik kaphatnak indulási jogot.

– A nemzetközi szövetség indoklás nélkül jogosult eldönteni, ki szerepelhet az olimpián –árulta el Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója. – A magyar delegáció 16 fővel képviselteti magát a játékokon, gyanítjuk, az univerzitást szem előtt tartva Imre helyett olyan ország sportolója kaphatott kvótát, aki mögött nincs ekkora csapat. Nagyon sajnálom Imrét, de nem tehetünk érte semmit.

Berkinek és Parsnak sem tudtak segíteni

Több sportolónk járt már pórul a gyenge sportdiplomáciánk miatt. Berki Krisztián a lólengés vb-ezüstérmeseként nem indulhatott a pekingi olimpián, miközben egy jemeni tornász szabad kártyát kapott.

A kalapácsvető Pars Krisztián sem járt jobban, ő 22 hónapig várt a pekingi ezüstérmére, mindhiába, mert az előtte végző két fehérorosz atlétára műhiba miatt nem tudták rábizonyítani a doppingolást. Ehhez ké-pest korábban több magyar nehézatlétától is utólag vettek el érmeket.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

likebalaton.hu

Négy évszakos Balaton – Tóth Balázs: karácsonykor is sorjáztak a foglalások

travelo.hu

Átmelegítenek és energiát adnak! A forró és fűszeres ételek napját ünnepeljük

magyarnemzet.hu

Deák Dániel: Nem lesz semmi a baloldal népszavazásából

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

origo.hu

Újabb szolgáltatás tette ki a szexmunkások szűrét

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Boldog vagyok, hogy magyar lehetek – Máthé Dominik

origo.hu

Az ázsiai raktárak lettek az ingatlanszektor új sztárjai

origo.hu

Állóra büntetőfékezett a havas úton, ki akart szállni balhézni, azonnal jött a drága büntetés - videó

metropol.hu

A szád is eltátod, ha meglátod, mi horgonyzott le Budapest belvárosában- Fotó!

metropol.hu

A Kosnak most nagyon jó meglátásai, sugallatai lesznek

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor