Sport

Durva: szakadékba zuhant Somfai quadja

Bors

Létrehozva: 2014.01.09.

A quad a meredély alján végezte, szerencsére Somfai Mátyás kisebb zúzódásokkal megúszta a balesetet.

A dél-amerikai Dakar-rali első napján még a verseny történetének legjobb magyar motoros és quados szakaszeredményét – 9. lett – ünnepelte Somfai Mátyás, most viszont kis híján az életét vesztette. Az Andokban kijelölt meredek útvonalon legalább negyven pilóta szenvedett sérülést, akadt, aki két-háromszáz méteres szakadékba zuhant, és több helyen a csontját törte.

Somfai szerencséjére még idejében le tudott ugrani a quadról, mielőtt a kanyar előtt megcsúszott, így csak a járgány végezte a meredély alján, ő kisebb zúzódásokkal – a jobb karját ütötte meg, ami csúnyán felduzzadt – megúszta. Ám álma, hogy célba érjen a versenyen, ezzel szertefoszlott.

– A történtek után egy órán át próbáltuk meggyőzni a szervezőket, indítsanak mentőhelikoptert, de azt mondták, mivel Matyi vészjelzője nem küldött jeleket, nem lehet komolyabb a baj. Nagy nehézségek árán megértettük velük, azért nem jelzett, mert a szakadékban megsemmisült – tájékoztatott a kaotikus helyzetről Pócsik László, a Sandlander csapatvezetője.

– Nehezíti a mentést, hogy autóval szinte megközelíthetetlen a helyszín, de az argentin hegyimentők is bekapcsolódnak a munkába. Szerencsére Matyi viszonylag jól van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek