Sport

Ancsin: talpra állunk!

(szabó)

2014. január 7. kedd 10:15

Eljött a bizonyítási lehetőség Ancsin Gábor számára. A január 12-én kezdődő dániai Eb-n a sérült Nagy Lászlót kell feledtetnie, ami nem lesz könnyű.

Az Eb-felkészülés során mind az öt előkészületi találkozón szorgosan lőtte a gólokat a szegediek átlövője: összesen tizenhatszor volt eredményes.

Három éve csak érlelődő tehetségnek tartották, Dániában viszont alapemberré válhat. Igaz, a gyöngyösi négyes nemzetközi tornán a lengyelektől elszenvedett vasárnapi 30-23-as vereség őt sem tette vidámmá.

– Számítottam rá, hogy Laci sérülése nem jön rendbe, a többiek is így voltak ezzel, ezért nem zuhantunk emiatt magunkba – kezdte Ancsin. – Távollétében nehezebb dolgunk lesz az Eb-n, de volt már időszak, amikor Laci nélkül játszottunk, és nem vallottunk szégyent.

Lényegesen több feladat vár rá az eddigieknél, erre külön felhívta a figyelmét Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A lengyelek elleni jelentős vereséget már feldolgozta, s tanult a hibáiból. Tudja: csak tökéletesen kidolgozott helyzetből lőhet, ellenkező esetben a társait hozza nehéz helyzetbe.

Amikor Gyöngyösön az első félidő után a kispadról visszaállt, azt a kényszer szülte, mert a térdével műtött Mocsai Tamás elkészült az erejével, és Ancsinnak akkortól sajnos nem is ment a játék. A szegedi játékos úgy vélte, szerdától az Eb előtti utolsó edzéseken még előreléphetnek.

– Az Eb-n halálcsoportnak nevezik a négyesünket, én viszont nem esem kétségbe. Nem félek a világbajnok spanyoloktól, elvégre két éve az Eb-n 24-24-et játszottunk velük, s a norvégok és Izland sem verhetetlen. Szóval a lengyelek elleni kisiklásnak nyoma sem lesz az Eb-n.
 

További cikkek

Gyász

A féltestvérem volt – lesújtotta Csollány Szilveszter halálhíre az olimpiai bajnokot

Búcsú

"Azóta nem térek magamhoz" – így emlékeznek Csollány Szilveszterre a sporttársai

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Tekintélyes japán tudományos elismerést kapott Karikó Katalin

888.hu

Ki gondolta egyáltalán, hogy van diplomája?

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

mindmegette.hu

Így lesz vajpuha a tepsis-mustáros tarja, vele sült krumplival maga az álom!

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

ripost.hu

Kitört a celebháború: Kulcsár Edina új pasija keményen beszólt Alekosznak

origo.hu

Szívszorító szavakkal búcsúzott Csollány Szilvesztertől olimpiai bajnok barátja