Sport

Ungvári a Dakarból merít erőt a riói olimpiához

csb

Létrehozva: 2013.11.25.

Harmadik Dakarján indul a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős, amely az egyetlen magyar autós résztvevője lesz a dél-amerikai ralinak, ahová az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós is elkíséri őket.

Büszkén mutatta föl a Le Havre-i gépátvételen Sebestyén Sándor a 390-es rajtszámot, hiszen a tavalyi összetett 72. helyük – a T2-es kategóriában pedig hetedikek lettek – alapján idén végre négyszáz alatti sorszámot kaptak. – Legutóbb majdnem utolsónak rajtoltunk el, úgy kellett felkapaszkodnunk. Most végre kedvezőbb helyzetből indulhatunk – lelkendezett Sebestyén, aki ezzel együtt csak azt a célt tűzte maguk elé, hogy ismét teljesíteni tudják a kőkemény tereprali-viadalt. Pedig a januári rajtnál erősítésük is lesz, az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Ungvári Miklós is csatlakozik hozzájuk.

– Teljes értékű csapattagként számítunk Miklósra, akit felkészítettünk rá, hogy a homoklapátolásnál például kettő helyett kell majd bevetnie magát – folytatta a Sandlander csapat pilótája. – Szerencsére nem egy elkényeztetett sportoló. Amúgy tavaly kerültünk egymással barátságba, már autózott is velünk, de komolyabb versenyen még nem volt, így új lesz neki ez a fajta kihívás. De tolmácsként is alkalmazzuk, na meg hangulatfelelősként, mivel igazi mókamester.

Ungvári utóbbi képessége már a hosszú repülőúton is jól jön majd, mivel épp szilveszterkor utazik ki a versenyre a csapat.  – Mivel még a december 21-ei cselgáncs Európa-kupa-finálén is tatamira lépek, nem sok időm van külön készülni a Dakarra – tette hozzá Ungvári. – Másodnavigátorként neveztek, de ha úgy hozza a helyzet, akár a kormány mögé is be tudok ülni, még ha nem is vezetek olyan szinten, mind Sándor. Valójában egy kőkemény, de izgalmas kalandra számítok, s nekem pont arra van szükségem, hogy kitisztítsam a fejem, mielőtt tavasszal megkezdődik az olimpiai felkészülés és a kvalifikáció.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek