Sport

Szilágyi újra átélte londoni aranyérmét

turcsik

Létrehozva: 2013.11.19.

Tommy Vig világhírű dzsessz-zenész a magyar sportolók londoni sikerein felbuzdulva mind a nyolc aranyérmünkhöz komponált egy-egy szimfóniát.

December elsején a Duna Palotában ad gálakoncertet a Budapest Jazz Orchesta zenekar, amely Tommy Vig zeneszerző vezetésével a londoni olimpián arany érmet szerző sportolóinknak állít emléket.

Kozák Danuta kajakosnak „Aranyos Danuta”, Szilágyi Áron vívónak „Vívás!”, Gyurta Dániel úszónak „Pont!”, Pars Krisztián kalapácsvetőnek „Vetés-aratás”, a Dombi-Kökény kajakkettősnek „Kajakra!”, Berki Krisztián tornásznak „Magyar erő”, Risztov Éva úszónak „Tántoríthatatlan”, a női kajak négyesnek pedig „Arany lányok” címmel komponált zeneműveket az évtizedekig az Egyesült Államokban élő vibrafonművész.

– Ezek a sportolók hatalmas büszkeséget hoztak az országnak, és én a dzsesszen keresztül szerettem volna a megbecsülésemet, tiszteletemet kifejezni feléjük – mondta a 75 éves zenész. – Könnyű dolgom volt, hiszen a sport ritmusa, lüktetése közel álla dzsesszhez. A vívásban például a támadást, az oda-vissza vágást jól meg tudtam fogni zeneileg.

Szilágyi Áron kardvívó olimpiai bajnok ellátogatott a zenekar főpróbájára, ahol lenyűgözte őt a dzsessz hangulata. – A szimfónia hallgatása alatt megelevenedett előttem a londoni döntőm, egy pillanatra újra a páston éreztem magam, a zene tökéletesen visszaadta az akciókat – mondta a vívó. – Hatalmas öröm számomra, hogy még egy évvel az olimpia után is tisztelegnek előttünk. Ez fantasztikus érzés, nagyon hálás vagyok érte.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek