Sport

Öreg motorokra gerjed Vettel

(turcsik)

Létrehozva: 2013.11.03.

A klasszikus motorok megszállottja Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok Forma–1-es pilóta órákig képes bámulni a gépcsodákat, és imádja a motorozás nyújtotta szabadságot is.

Megőrül az oldtimer motorokért Vettel. A Red Bull német sztárpilótája eddig titkolta hobbiját, ám az Abu-dzabi Nagydíjat megelőzően lehetősége nyílt az osztrák Alpokban egy 1938-as Bradford és egy szintén múzeumi darabnak számító, 1940-es gyártású Brough Superior nyergébe pattanni, és közben olyan fotók készültek róla, hogy le sem tagadhatná a kétkerekűekhez fűződő vonzalmát.

– Az édesapámtól kapott Mini Vespán tanultam motorozni gyerekként, később 16 évesen az összekuporgatott pénzemből pedig egy Cagiva Mitót vásároltam, ami nagy dolognak számított, elölről olyan volt, mint egy Ducati – mesélte Vettel.

A 26 éves, négyszeres For­ma–1-es világbajnok svájci otthonának garázsában két klasszikus és két modernebb darab is található. A nagyapjától egy BMW R 51/3-as motorcsodát örökölt, de van egy szintén felújításra szoruló Vespája, egy KTM 690 Duke-ja, és egy BMW S 1000 RR-je, ha száguldozni van kedve.

– A motorozás semmihez sem hasonlítható szabadságot ad, sokkal többet érzékelsz a környezetből, mint akár egy kab­rió­ból, és akkor állsz meg, amikor csak akarsz. A klasszikus motorokat képes vagyok úgy bámulni, mint egy festményt, a mechanikájuk látványa egyszerűen lenyűgöz – vallotta meg a német pilóta, aki az Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzésén a második helyet kaparintotta meg. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek