Sport

Inkább a két kerékre szavaz a világbajnok tőröző

J. K.

Létrehozva: 2013.11.09.

Kényelmetlenül érzi magát az autóban Boczkó Gábor. A világbajnok párbajtőröző most mégis a volán mögé ült, ám nem titkolja, a négynél jobban kedveli a kétkerekűeket.

Régi motoros Boczkó Gábor. Barátai szerint, ha tehetné, még a pástokon is füstölgő gumikkal száguldozna. Erre alighanem hiába vár, legfeljebb az edzésekre igyekezhet motorral. Már persze, ha eljön a tavasz…

– Sajnos nemrégiben eladtam a gépem, most éppen azon töröm a fejem, milyet vegyek majd – mondta Boczkó, aki a kései, októberi-novemberi nyárias idô miatt már igencsak bánja, hogy túl korán megszabadult 1100 köbcentis Ducatijától.

A világbajnok párbajtőröző tízéves korától kezdve egy versenybringával járt a tapolcai vívóterembe, és már középiskolásként egy komolyabb motorról ábrándozott. Sokáig hiába, szülei nem tartották túl szerencsésnek az ötletet.

– Azért a Tapolca környéki réteken eleget száguldoztam a barátaim krosszmotorjával – folytatta a vívó. – Az első saját gépemet, egy 750-es Ducatit csak az athéni olimpia után vettem meg. A pekingi játékok előtt azonban eladtam, féltem egy esetleges sérüléstől.

Hűséges a jól bevált márkához, így tavasszal újra sportos motorral lepi meg magát. A mások szemében kultikusnak számító Harley Davidson szóba sem jöhet nála.
– Nem áll jól a szakáll, és rojtos bőrszerkóban is furán érezném magam – magyarázta a klasszis.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek