Sport

8 kilót pakolnak Jakabos Zsuzsára

jk

Létrehozva: 2013.11.14.

Szigorú edzés- és táplálkozási program vár ­Jakabos Zsuzsannára. A csinos, Győrbe igazolt úszónak nyolc kiló izmot kell felszednie ahhoz, hogy dobogóra állhasson Rióban.

Hízókúrára ítélte a mestere Jakabos Zsuzsát. Petrov Iván alig egy éve vette át a nemzetközi mezőnyben a legcsinosabbnak tartott – négyszeres Eb-ezüstérmes – úszó edzéseinek irányítását, és nagyszabású terveket készül megvalósítani.

Szerinte a három olimpián is megfordult úszó Rióban felállhat a dobogó valamelyik fokára. Igaz, ehhez még nyolc kilót híznia kell.

– No, meg rengeteget dolgoznia – folytatta a gondolatot a szakember. – Persze nem a hízáson, inkább az izomépítésen van a hangsúly, s ehhez táplálkozási szakember segítségét is igénybe kell vennünk. A szorgalmával és tehetségével nincs gond, de a mai élmezőnyhöz képest elég vékony.

A pillangóban és vegyesben jeleskedő Jakabos új fejezetet nyitott az életében, például azzal, hogy Győrbe költözött. Igaz, az ottani lehetőségek még nem versenyezhetnek a pestivel, de jövő augusztusra felépül az új uszoda.

– Három huszonöt méteres medence van a városban, a több hazai és külföldi edzőtáborozás idején pedig rendes versenymedencében készülhetünk. Zsuzsannának egyébként alig három hete műtötték a vállát, csak három-négy hét múlva kezdheti el a vizes edzéseket. Mellesleg komoly motivációs erőt jelenthet neki és nekem is, hogy Győrben komolyan támogatják a sportot, s a női kézilabdázás után előbb-utóbb az úszás is világszínvonalú lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek