Sport

Izraelben biztosra veszik Sousa távozását

J. K.

Létrehozva: 2013.09.12.

Az izraeli Walla portál szerint hamarosan Paulo Sousa irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat. A honi fociszövetség és a portugál szakember tel-avivi klubja – egyelőre – cáfolja a hírt.

A magyar futballszövetség (MLSZ) közleményben jelentette ki, hogy „nem állt és nem áll egyeztetésben Paulo Sousával”, a Videoton korábbi edzőjével. A magyar–észt meccsen buzgón jegyzetelő portugál szakember azonban nem cáfolta a hírt, így a szövetség a honlapján tudatta, hogy semmiről sem egyeztetett Sousával.

– Ez a rémhír Budapestről származik, ott kellene körülnézni – jelentette ki Ofer Ronen-Abels, a Souzát foglalkoztató Maccabi Tel-Aviv sajtófőnöke. – Ez csak alaptalan spekuláció. Egyébként Sousa a klub vezetőinek tudtával és jóváhagyásával utazott el a budapesti vb-selejtezőre. Ettől még nem lesz magyar kapitány.

Más véleményen van az egyik legnagyobb izraeli napilap, a Haaretz sportrovatának munkatársa. Igaz, ő sem tudja tényekkel alátámasztani a Walla értesülését.

– Sokan máris készpénznek veszik a távozását, senkit sem érne meglepetés, ha búcsút intene – mondta Ofer Perelman, a Haaretz újságírója. – Kérdés, mikor és hogyan lehet felbontani az alig három hónapja aláírt szerződését.

Sousa egyébként az Észtország elleni meccs után találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki nagyra tartja a munkásságát. A Walla szerint Egervári Sándor a vb-selejtezők után távozik, az Eb-selejtezőknek már Sousával vág neki a csapat. Mellesleg a Hollandia elleni hazai 4-1-es vereség után már rebesgették, hogy a portugál edző ül a kispadra.

A Bors elérte a hírt megszellőztető Walla sportportált, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, a Maccabi aligha mond le könnyen (és olcsón) a tréneréről, így az MLSZ-nek tekintélyes összeget kellene fizetnie az izraeli klubnak, ha Sousában látja az új megváltót.

Románia is zárt kapuk mögött játszik?

Vizsgálatot indított a FIFA a román–magyar mérkőzésen történtek miatt. A nemzetközi szövetség megfigyelője jelentésében kitért arra, hogy a hazaiak folyamatosan idegengyűlölő jelszavakat skandáltak.

A románokat a Hollandia elleni meccsen kifeszített magyarellenes molinóért már megbírságolták, így könnyen elképzelhető, Románia októberben zárt kapuk mögött játszik majd Észtország ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek