Sport

Horrorbusz: Kovács Kriszta sem kosarazik többé

Sudár Ágnes

2013. szeptember 10. kedd 09:15

Éltek, és ez most a legfontosabb – ezzel az üzenettel érkezett hétfőn a győri Petz kórházban ápolt kosárlabdázókhoz Szalay Ferenc, a magyar kosárszövetség elnöke.

A traumatológia szubintenzív osztályán néhány méterre egymástól fekszik Natasa Kovacsevics, akinek a bal lábát kellett térd alatt amputálni; Tullner Evelin, akit nyílt töréssel szállítottak be a szombati borzalmas buszbaleset után – és K. Mihály, aki a balesetet okozta.

A hetvenéves férfit rendőrök őrzik, ellene megindult az előzetes letartóztatáshoz szükséges eljárás. A 72 órás őrizet kedden este jár le, addig döntenek a sorsáról. Medencetörése miatt kórházban marad.

A Sopronból Győrbe szállított volt válogatott Kovács Krisztina túl van a műtéten: neki a nyakcsigolyáját kellett rögzíteni. Az a Milica Ivanovics segített neki az első lépéseknél, akit szintén a Petzbe vittek a baleset után, de könnyebb sérüléseivel már hazamehetett.

– Megvan kezem, lábam, ennél többet most nem kívánhatok. A bal oldalon ültem, nem azon, amelyre a busz borult. Aludtam, majd elájultam. Talán ez a legnagyobb szerencsém, mert a szörnyű képek nem ivódtak belém. Fel fogok gyógyulni, de három-négy hónap kell ehhez. Eleve azt terveztem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, azt hiszem, véget ért a pályafutásom, többet valószínűleg nem lépek pályára – mondta Kovács.

Szalay Ferenc Natasa Kovacsevics betegágya mellől kijövet azt mondta: – Nagyon erős ez a gyerek, pedig tudja, hogy a sorsa új irányt vesz.

Tullner Evelin hangulata is egy kicsit jobb már – a lányok együtt fekszenek a kétágyas kórteremben. – Rá még műtétek várnak, de azt látom, hogy ő is nagyon küzd – tette hozzá a szövetség elnöke. Vele tartott Fűzy András, a győri kosárklub társadalmi elnöke is.

– A lányoknak a klub minden támogatást megad, nemcsak a kórházi kezelésük és a rehabilitáció során, hanem azt követően is – mondta a sportvezető.
Szalay Győrből Sopronba ment, ahol szintén meglátogatta azokat a játékosokat, akik még nem mehettek haza a kórházból. Egyben tárgyal a szövetség nevében arról is, hogy a győri klubnak hogyan lehet segíteni az esetleges bajnoki indulásban. Több variációt dolgoztak ki, hamar el kell dőlnie, hogy melyik lesz a befutó.

– Egy biztos, a lányokat minél előbb ki kell vinni a pályára, hogy érezzék: a sportvilág mögöttük áll, s lássák, hogy nekik ott van a helyük – mutatta ki mélységes együttérzését Szalay Ferenc.

Rajtol a csapat

Fűzy András – akinek az elhunyt Fűzy Ákos az unokatestvére volt – társadalmi elnök elmondta: indulnak a bajnokságban és a november 7-én rajtoló Euroligában, ma kapnak tájékoztatást az orvosoktól, hogy ki mikortól hadra fogható. Ebbéli tervükben segít a magyar és a nemzetközi kosárszövetség is.

Emlékezetes, a napra pontosan két évvel korábbi, az orosz Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatot sújtó repülőgép-baleset után is nemzetközi összefogásra került sor, ám a 46 halálos áldozatot követelő tragédia után így is csak egy alacsonyabb ligában tudott elindulni a csapat.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

MSZP: Brüsszeli jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy a kormány cserbenhagyta az oltottakat

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

ripost.hu

Gyilkolt az erős szél: gyerekek közé zuhant egy leszakadó faág, meghalt a 14 éves Patrik Nyitrán

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult