Sport

Durva: főszurkoló lett Ribéryből

turcsik

Létrehozva: 2013.09.01.

Szurkolónak állt Franck Ribéry, a Bayern München támadója, miután csapata hatalmas izgalmak közepette megnyerte az Európai Szuperkupát. A francia focista remekül játszott a Chelsea ellen.

Izgalmas, fordulatokban gazdag összecsapáson hódította el az Európai Szuperkupát a Bayern München, amely a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban már tíz emberrel játszó Chelsea ellen egyenlíteni tudott (2-2), végül tizenegyesekkel 5-4-re nyert.

A kupa története során először nem Monacóban, hanem Prágában megrendezett mérkőzésen a kontinentális szövetség (UEFA) által Európa legjobb játékosának választott Franck Ribéry játszotta az egyik főszerepet. A francia futballista remekül eltalált lövéssel tette semmissé a második félidőben a Chelsea előnyét, de gólján túl is többször helyzetbe került, folyamatosan riogatta az ­ango­lokat.

A büntetőpárbajban aztán Romelu Lukaku hibáját követően Ribéryből hatalmas feszültség szabadult fel. Először edzője, Pep Guardiola nyakába ugrott, majd a szurkolók közé vegyülve ünnepelte a klub történetének első Szuperkupa-sikerét.

A francia támadó – akárcsak Szalai Ádám, aki mainziként tett hasonlóan – főszurkolónak, vagyis kápónak állt. Ez az a drukker, aki hangtölcsérrel a kezében irányítja a rajongókat, illetve elkezdi a különböző énekeket, buzdításokat.

A képek tanúsága szerint Ribérynek feküdt a szerep, hatalmas átéléssel, boldogsággal üvöltötte világgá: pillanatnyilag nincs jobb csapat a Bayernnél Európában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek