Sport

Busztragédia: összeomlott a balesetet okozó sofőr

Bors

Létrehozva: 2013.09.09.

Nem tudott választ adni a rendőröknek a kapuvári nagypapa, mi vonta el a figyelmét a vezetésről, amiért összeütközött a győri kosaraslányok buszával. A baleset két halálos áldozatot követelt.

Egy helyen, a győri Petz-kórház sürgősségi osztályán kezelik a buszsofőrt és a balesetet okozó K. Mihályt is. Ez utóbbit a kirendelt ügyvédjén keresztül szólaltatta meg a Kisalföld, s kiderült, a kapuvári férfi az unokájánál járt Sop­ronban, s hazafelé tartott – 70–80 kilométeres sebességgel haladt –, amikor összeütközött a Hat-Agro UNI Győr női kosárlabdacsapat buszával.

Mint ismert, a balesetben Tapodi Péter klubigazgató és Fûzy Ákos, a csapat edzője halt meg. A hetvenéves férfi az őt faggató rendőröknek nem tudta megmondani, hogy egy pillanatra mi terelte el a figyelmét a vezetésről. Arra eszmélt, hogy kocsija az árokba tart, ezért rántotta el a kormányt balra, s tért át a busz sávjába.

K. Mihályról a kórházi vizsgálatok során derült ki, hogy sérülései súlyosabbak, mint ahogy az első diagnózisánál tűnt: nemcsak a mellkasán sérült, hanem a csípője is eltörött. Ügyvédje hangsúlyozta, védencét nagyon megviselte, és mélységesen sajnálja, ami történt, összeomlott, mikor megtudta, hogy ketten is meghaltak a balesetben.

A kapuvári nagypapának 1980 óta van jogosítványa, és eddig nem okozott balesetet. Szintén az osztályon látják el a sportolók buszának vezetőjét is, aki egyelőre nem tud beszélni a történtekről.

A játékosok még mindig sokkhatás alatt állnak, így helyettük edzőjük, Bartalos István foglalta össze, mit meséltek el neki:

– Nagyon gyorsan történt minden, a lányok sikítottak, amikor a busz megbillent. Pánik tört ki, mint ilyenkor általában. A szörnyű látvány sokkolta a játékosokat, nem tudnak még beszélni róla. Éppen ezért biztos, hogy pszichológusok segítségét is kérni fogjuk. De, hogy a folytatásban mi lesz, azt én nem tudom megmondani. Jelenleg még a gyúrónk éle­téért aggódunk, aki szintén élet-halál között lebeg.

Fűzy András, a győri klub társadalmi elnöke is megerősítette, hogy Burdi Szabolcs állapota továbbra is válságos.

Burdi Szabolcs

A csapatból már hazaengedték az amerikai Samantha MacKayt, de csigolyasérülése miatt még kezelésre szorul.

A lábamputáción átesett szerb Natasa Kovacsevicsnek nagy fájdalmai vannak, honfitársa, Ivanics Milica tartja benne a lelket, illetve már édesapja is megérkezett hozzá. Szintén súlyos sérülést szenvedett Tullner Evelin, akit nyílt töréssel szállítottak kórházba. De az orvosok szerint ő várhatóan teljesen felépül, így folytathatja sportolói pályafutását. 

Csak a sofőr hibás?

Csak az elmúlt bő egy hétben három sérüléssel vagy halállal járó közlekedési baleset okozója volt idős ember. Az egyik sofőr 83, a másik 69, a harmadik 88 éves volt. A jelenlegi szabályok szerint úrvezetőknek 60–70 éves kor között maximum három-, míg a 70 éven felülieknek kétévente kell orvosi vizsgálaton részt venniük. Ezeknél az embereknél a reflexeket, a reagálási képességeket senki nem vizsgálja. Pedig mindez életeket óvhatna meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek