Sport

Atlético-fan a fehérvári kosarasedző

Bors

Létrehozva: 2013.09.06.

Augusztus végén érkezett meg hazánkba Carlos Frade, a Fehérvár kosárcsapatának új edzője, ám a leveseinkkel már ismerkedik, és nagy örömére kedvenc focicsapata, az Atlético meccseit is követheti.

Igazi világjárónak tekinthető Frade, hiszen Spanyolország mellett dolgozott már Kínában, Angliában és Kanadában is, most pedig Magyarországgal ismerkedik.

– Csupán néhány napja vagyok itt, de egyelőre mindenki kedves, és élvezem a jó időt – mesélte a Borsnak Frade, aki kicsit fél is, hogy kutyája, Lola miként viseli majd, ha beköszönt a hideg. A házi kedvenc, akárcsak Frade párja, még a Kanári-szigeteken van, így nem volt alkalmuk megismerkedni a magyar konyhával sem. Nem úgy a spanyol trénernek, akinek főleg a levesek ízlenek, pedig a gulyást még nem is kóstolta.

Érdekesség egyébként, hogy Spanyolországban csak fizetős csatornán tudta volna követni kedvenc focicsapata, az Atlético Madrid meccseit, ám nagy örömére nálunk ismét láthatja kedvenceit.

– Madridban születtem, márpedig ott általában csak a nagyon tehetősek drukkolnak a Realnak, a középosztálybeliek, mint amilyen a mi családunk is, inkább Atlético-szurkolók. Legutóbb éppen egy Atlético–Realon voltam kint, de ennek már jó néhány éve. Korábban Radamel Falcao volt a kedvencem, ám őt a nagy pénz sajnos Monacóba csábította. A mostani csapatból David Villa játékát szeretem leginkább, és a kapusunk, Thibaut Courtois is nagyon tehetséges.

A bajnoki címvédő Alba kerete egyébként gyakorlatilag teljesen kicserélődött, így Frade elsődleges célja, hogy a fiatalok napról napra fejlődjenek, és látványos kosárlabdát játsszon a csapat.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek