Sport

Váci vagy kispesti példát követ a Győr?

Bors

2013. augusztus 25. vasárnap 11:15

Hosszú évek negatív rekordját döntötte meg a Győr azzal, hogy bajnoki címvédőként az első négy fordulóban csak három pontot szerzett. Vajon magára talál vagy az egész idényben szenvedni fog?

Legutóbb 1994-ben fordult elő, hogy egy bajnokcsapat ennyire gyengén kezdte a következő szezont. Akkor az 1993–94-es idény bajnoka, a Vác kínlódott, az első négy fordulóban egy győzelem mellé három vereség is becsúszott, vagyis ugyanúgy három pontja volt, mint most négy forduló után a Győrnek.

Abban a szezonban nem is talált magára a Vác, a 13. helyen végzett a bajnokságban és csak a BKV elleni osztályozón tudta kivívni a jogot, hogy az NB I-ben folytassa szereplését. Csank János, aki az előző évadban bajnokot csinált a Vácból, végigdolgozhatta a szezont, de utána távozott a kispadról.

Olyan, hogy egy bajnokcsapat ne is nyerjen az első négy körben, 1988-ban fordul elő legutóbb, bár annyi különbség van, hogy akkoriban a döntetlenre végződött meccseket 11-esekkel döntötték el.

A Kispest három vereség mellett begyűjtött egy ilyen győzelmet (ezért 2 pont járt), vagyis rendes játékidőben nem tudott nyerni. Ennek a nyögvenyelős rajtnak jobb lett a folytatása, Bicskei Bertalannal a 3. helyen várta a tavaszi folytatást a csapat, majd a szövetségi kapitánnyá kinevezett Bicskeit váltó Both Józseffel bajnoki címet tudott nyerni az együttes.

A Honvéd nevéhez fűződik egy másik katasztrofális rajt is: 1985-ben Vági Istvánnal három döntetlennel és egy vereséggel rajtolt a csapat, a telet azonban a 7. helyen zárta a csapat, az előző három szezonban bajnoki címet szerzett Komora Imre visszatérésével még előbbre került a Kispest: negyedik lett a bajnokságban.
Hogy a Győr melyik forgatókönyvet követi, egyelőre kérdés.

Egy biztos: Pintér Attila vezetőedző szerint semmi ok a pánikra, másrészt viszont az is tény, manapság már nem olyan türelmesek az edzőkkel, mint voltak 20–30 évvel ezelőtt. A mostani krízisben tehát elmondható: nem csak Pintér és a csapata vizsgázik, de a klubvezetés is, hozzáértésből, türelemből, pedagógiából. Rossz hír, hogy az éllovas Vidi ellen.

Győr - Videoton, Ma, 20.30, TV: Sport2
 

További cikkek

Gyász

Megállt kicsit az idő – Rengetegen tartják a lelket Csollány Szilveszter lányában

Súlyos

Döbbenetes állítás: Hosszú Katinka Szilágyi Liliána miatt hagyta el Shane Tusupot?

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

likebalaton.hu

Ez az amerikai sorozatsztár forgatott a keszthelyi kastélyban

life.hu

5 észszerű és hasznos újévi fogadalom, amit érdemes betartanod

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin viccelődött

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Különös tevehibrideket ábrázolnak az iraki templom falain

vg.hu

Diplomáciával próbálják megelőzni az ukrajnai háborút

life.hu

Ebben az 5 csillagjegyben születnek a legtehetségesebb emberek

nemzetisport.hu

NB I: Örülnék, ha állandó bajnokesélyes lenne a Puskás Akadémia – Hornyák Zsolt

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete

origo.hu

Óriási fordulat a kínai okostelefon-piacon