Sport

Götze miatt Győrre figyelt a futballvilág

Bors

Létrehozva: 2013.08.11.

Bejött a papírforma a Győri ETO–Bayern München gálameccsen, 4-1-re nyert a BL-győztes. A bajor futballcsapatban bemutatkozó Mario Götze két gólt lőtt.

Győr városára figyelt az európai futballtársadalom. A szakemberek persze aligha arra voltak kíváncsiak, mire megy az ETO a Fradi elleni 2-1-es vereség másnapján a Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennel.

A két csapat főszponzora, az Audi bábáskodásával létrejött barátságos meccsen mutatkozott be ugyanis a német bajnoknál a Dortmundtól 37 millió euróért (11 milliárd Ft) igazolt klasszis, Mario Götze. Mellesleg legutóbb 1995-ben járt BL-címvédő Magyarországon, akkor az Ajax látogatott az Üllői útra.

Nos, a vendégekkel tartó német újságíróknak elég sokáig kellett várniuk Götze bemutatkozására, Pep Guardiola az első félidőben a második vonalat küldte pályára Thomas Müller oldalán. Aztán a 60. percben – az ETO vezetése után – becserélte Götzét, aki lőtt gyorsan egy gólt, majd a lefújás előtt még egyet.

– Örülök, hogy eredményesen mutatkoztam be a Bayern színeiben – mondta Götze. – Lassan megérti a csapat Guardiola mester elképzeléseit, s így újabb ígéretes szezon elé nézhetünk.

A hazaiak gólját egyébként Leandro Martínez szerezte, akit még véletlenül sem szabad összetéveszteni a vendégek Martínezével, a spanyol világ- és Európa-bajnok Javival.

– Örülök a lehetőségnek, hogy játszhattunk, legalább megnézhettem, hol tart a csapat – udvariaskodott a mérkőzést követően Guardiola. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek