Sport

Berkiék még a nyaralásról is lemondtak

(cseke)

Létrehozva: 2013.08.25.

Európa-bajnoki ezüstérmét követően sem csüggedt Berki Krisztián, folyamatosan készül a szeptember végi világbajnokságra, ahol új gyakorlattal mutatkozik be, a hétvégi ob-n ezt láthattuk.

Elégedett a mostani teljesítményével?

Ez egy új, az olimpiainál egy tizeddel erősebb gyakorlat volt, amit most csináltam ­először versenyszituációban. ­Edzé­sen sikerült már jobban is, de úgy érzem, egész jól megoldottam a feladatot, és még van egy hónapom az antwerpeni világbajnokságig, hogy tökéletesítsem az új gyakorlatot, ugyanis a döntőben ezt tervezem bemutatni. Ez pályafutásom legmagasabb kiinduló pontú gyakorlata egyébként.

Aranyéremért utazik Antwerpenbe, vagy azért tart az Eb-győztes Keatingstől?

Nem félek senkitől, elsősorban magamat kell legyőznöm, és ha tetszik nekem a ­gyakor­latom ­bemu­tatása, akkor ­remélhetőleg a versenybíróknak is tetszeni fog. Nem foglalkozom az ellenfeleimmel, habár szerintem ez lesz az elkövetkező három év legnagyobb megmérettetése, ahol ott lesz a világ teljes élmezőnye.

Az áprilisi Európa-bajnokság óta folyamatosan edz. Szorított időt a nyaralásra is?

Ez az év csak a tornáról szól, így idén nem jutott idő az utazásra. Szerencsére a feleségem mindenben támogat, és mivel nagyon szereti, amit csinálok, elfogadta azt, hogy most nincs idő másra. Azért a Balatonra egy-egy hétvégére le tudtunk ruccanni, de külföldi nyaralás most nem jött szóba.

Augusztus elején két hetet Tatán töltöttem az edzőtáborban, ami jó volt, mert mindenfajta zavaró körülmény nélkül készülhettem, és ott jobban el lehetett viselni az óriási kánikulát, mint Budapesten, a tornacsarnokban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek