Sport

Hiába harcol az Újpest a szurkolói kártya ellen

(turcsik)

Létrehozva: 2013.07.11.

Követőket keres a szurkolói kártya bevezetésének megtagadásához az Újpest, ám annak ellenére sem talál társakra, hogy tavasszal a rendszer tesztelésének nézőelriasztó hatása volt.

Nyílt levélben fordult az NB I-es csapatokhoz az Újpest, hogy együtt lépjenek fel az MLSZ-nél a következő idénytől kötelezően bevezetésre kerülő szurkolói kártya ellen.

A lila-fehérek szerint már a regisztráció tesztelése is több stadionban jelentős nézőszám-visszaesést produkált a ­ta­vasszal. Habár sokan ­egyet­ér­te­nek a kezdeményezéssel, egyetlen klub sem csatlakozott hozzá.

– Még ha pozitív is a cél, a jelenlegi újpesti vezetés olyan mértékben eljátszotta már a saját szurkolóinak és a magyar foci más szereplőinek a bizalmát, hogy senki nem fog melléjük állni – mondta egy neve elhallgatását kérő lila ­szim­patizáns. – Belgiumban a szurkolói kártya bevezetése miatt egy kiscsapat majdnem csődbe ment, azaz nincs létjogosultsága.

Az MLSZ szurkolói irodájának vezetője, Őri Márk szerint az Újpest rossz helyen kopogtat.

– A regisztrációt törvény írja elő, azaz nem az MLSZ-hez kell fordulni az eltörlése miatt, hanem a szövetséggel karöltve a parlamenthez. A kártya felesleges, nem javítja a biztonságot – magyarázta a Videoton egyik főszurkolója.

A Ferencváros az ellenpélda, hiszen ott már évek óta működik a regisztráció, és a nézőszám sem csappant meg.

– Igaz, hogy nálunk van szurkolói kártya, de sok értelme nincs, mert nincs meg hozzá a megfelelő háttérintézmény – vallotta be Magyar Balázs, az EEE szurkolói csoport vezetője. – A Fradinál nincs elfogadott házirend, így nincs igazi elrettenő erő a szabálysértőkkel szemben, másrészt a kártya birtokosa alig részesül valamilyen plusz szolgáltatásban. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy ki lehet térni a bevezetése elől.
 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek