Sport

Dombi a Tankcsapdával dobolt Londonban

E. J.

2013. június 20. csütörtök 09:15

Élete nagy álma teljesült Dombi Tibornak azzal, hogy egy londoni Tankcsapda-koncerten beszállt dobolni. A lassan negyvenéves debreceni focista pályafutása 23. nyári alapozását kezdte el.

Alig két hét maradt a feltöltődésre, ezt próbálta tartalommal megtölteni a rutinos labdarúgó. Előbb barátaival, a Tankcsapda zenekar tagjaival utazgatott, majd kislányával, Kamillával látogatott el egyik korábbi állomáshelyére.

– Életem egyik legnagyobb élménye volt a túra a Tankcsapdával – mesélte a Borsnak Dombi. – A zenekar immár hagyományosan fellép Londonban, az ott élő magyarok előtt, én pedig mint barát érkeztem az angol fővárosba. Amikor elkezdték mondogatni, hogy az egyik számra üljek be dobolni, azt hittem, hogy ez csak poén, ám egyszer csak szóltak, és valóban ott lehettem a színpadon a Jönnek a férgek című dal közben. Fantasztikus volt.

A debreceni foci ikonja nem kezdő a rockszakmában sem, hiszen alapító tagja és dobosa a Wyrfarkas nevű formációnak, ám ilyen közegben, ilyen társakkal még sohasem szerepelt.

– A zenében ugyanolyan szorgalmas, mint a focipályán. Hobbista létére nagyszerűen dobolt, pedig néhány éve még azt sem tudta, a dobverő melyik végét kell megfogni – tette hozzá Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere.

Az angliai rockkaland után a játékos Hollandia felé vette az irányt. Utrechtbe hívták meg ott élő magyarok, akik nem felejtették el azt a két szezont, amit 2000 és 2002 közt töltött el a város első osztályú csapatában. Hollandiába a kislányával, Kamillával utazott, innen érkezett meg a DVSC felkészülésének kezdetére.

Pályafutásának 23. felnőtt alapozása sem okozhat számára gondot fizikailag, hiszen a kondija közel a negyvenhez is remek, a pihenőidőszakokban is rendszeresen fut, napi 35–40 percet. 

További cikkek

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

origo.hu

Kóbor kutya mentett meg egy tízéves lányt a fagyhaláltól Oroszországban

hirtv.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

szon.hu

Vádemelés az Ajaknál történt halálos baleset miatt

mindmegette.hu

Ha igazán házias ízekre vágysz: így készül a savanyú becsinált leves

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: norvég győzelem a tartalékos németek felett

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence

origo.hu

Házkutatások sora a momentumos Cseh Katalin ügyében