Sport

Focitémájú gyerekkönyveket ír a sikeredző neje

Bors

2013. május 21. kedd 21:15

Ha éppen engedi az ideje, Jürgen Klopp vadászgat, és bőszen drukkol a feleségének, Ullának, aki elismert regényíró. A nő, férje munkájából veszi ötleteit gyerekkönyveihez.

Szombaton pályafutása csúcsára érhet Jürgen Klopp, aki a Borussia Dortmund futballcsapatát elvezérelte a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőig. A 45 éves szakember a londoni finálé előtt élete érdekesebb fordulópontjairól beszélt. Elsősorban a feleségét, Ullát emlegette, az asszony ugyanis gyermekkönyveket ír. Klopp szerint azok majdnem olyan jók, mint a Harry Potter-történetek. Annyi a különbség, hogy Ulla művei mind a futballról szólnak.

A szakember szólt nagy szívfájdalmáról, ugyanis a Manchester United által korábban megvett japán Kagava Sindzsit máig visszasírja. – Borzasztó, hogy tőlem elvitték, miközben az angol együttesben húsz perceket játszik. Pedig mekkora tehetség.

Visszarévedve a múltba megemlítette, egykoron, amikor még Mainzban futballozott, senki sem ismerte, esős szombat délutánokon az unalomig kergette a labdát mindig 800 néző előtt, ás ha éppen meghalt volna másnap, a kutya sem érdeklődött volna utána.

– Aztán jött a változás, az esély. Akkor Uli Hoeness, a Bayern München elnöke azon morfondírozott, hogy Jürgen Klinsmannt vagy engem szerződtessen trénernek, és én azt válaszoltam neki: elnök úr, hadd kérdezzem meg erről a mamámat. Gúnynak vehette a választ, mert Klinsmannt választotta a bajorok edzőjének.

De Klopp nemcsak Kagavát sírja vissza, mert amikor néhány hete a Bayern München megvásárolta tőlük Mario Götzét, azt hitte, szívinfarktust kap, hiszen személyében éppen egyik játékmesterüket veszítették el.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

borsonline.hu

Felháborító taplóság: Fellépése közben sörösüveggel dobták meg Tóth Gabit

mandiner.hu

Hodász: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi

szoljon.hu

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

nemzetisport.hu

Aus. Open: Bondár Anna–Anasztaszija Pavljucsenkova – élőben az NSO-n!

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

borsonline.hu

„Sikítást hallottam” – nem tudta megmenteni az édesapa a két gyermekét és feleségét

borsonline.hu

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

A lehető legkegyetlenebb hazugsággal akart pénzhez jutni egy anya