Sport

Véget ért a Fradi-széria

(t)

Létrehozva: 2013.04.06.

Küzdelmes, ám gól nélküli mérkőzést hozott a Haladás–FTC találkozó. A vendégek előtt adódott több nagy lehetőség, ám a hazaiak összességében rászolgáltak az egy pontra.

Habár a szombathelyi vezetőség több nézőre számított, az ötezer szurkoló remek hangulatot teremtett a Rohonczi úton a két zöld-fehér csapat összecsapásán. Amellett, hogy a Haladás és a Ferencváros drukkerei nem szívelik egymást, ezúttal a mérkőzés tétje is fokozta a feszültséget.

A hazaiak hét, a vendégek öt veretlen bajnokiból álló sorozattal a hátuk mögött vágtak neki a találkozónak. A Fradin azért így is nagyobb volt a nyomás, hiszen ők a négyes győzelmi szériájukat szerették volna tovább építeni, hogy az MTK, DVSC, Videoton hármassal továbbra is versenyben maradhassanak az Európa Liga-indulást érő helyekért.

Az első félidőben a vendégek közelebb is álltak céljuk eléréséhez, a klasszisát ezúttal is bizonyító brazil Leonardo ugyanis kénye-kedve szerint cikázott a Hali védői között, ám hiába hozta ­száz­százalékos helyzetbe Milan Pericset, a szerb csatár az üres kapu fölé bombázott. Azért a hazaiak előtt is nyílt lehetőség a gólszerzésre, ám a szombathelyi tehetség, Radó András okos fejesét Józsi György a berobbanó Halmosi Péter elől a gólvonalról ki tudta vágni.

A szünet után inkább a Haladás akarata érvényesült, ám a kapuk kevesebbszer forogtak veszélyben – igaz, a finisben Julian Jenner centerezéséről Böde Dániel nagy ziccerben csak egy hajszállal maradt le –, a küzdelem dominált. A gól nélküli döntetlennel mindkét csapat megtartotta ugyan tavaszi veretlenségét, de egyik sem lehet igazán elégedett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek