Sport

Másfél évet kapott a bírót leütő focista

P. V.

Létrehozva: 2013.04.24.

Farkas Attila példás büntetést kapott, mert nem uralkodott az indulatain. Még egy esélyt adtak játékosnak, nem küldték el.

A Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülés, Und ez idáig a béke szigetének számított. A nemrég lejátszott megyei III. osztály futballmérkőzésen azonban olyan durvaság történt, ami történelmi büntetést vont maga után. A hazaiak 9-es játékosa, Farkas Attila a Nagylózs elleni bajnoki meccs 28. percében leütötte a bírót.

– A hazaiak ellen megítélt szögletrúgást követően beszólt Farkas Attila, hogy „Spori, ennek nem lesz jó vége” – emlékszik a történtekre Szalontai József, a sértett játékvezető. – Kapukirúgással folytatódott a mérkőzés, majd Farkas újból megjegyzést tett, azt mondta, hogy „a hülye fiad nem ismeri a lest”.

Megszakítottam a játékot, megkapta a második sárgáját, így a piros lapot mutattam fel neki. Farkas Attila nem sokat tétovázott, odafutott hozzám, s nagy erővel fejbe ütött. Rosszul lettem, a hazai vezetők kihívták a rendőrséget és a mentőt, a Soproni Erzsébet Kórházba vittek.

Dr. Kovács Péter, a megyei JB elnöke elmondta, hogy a játékvezető büntetőfeljelentést tett a rendőrségen, az ügy folytatódik. – Megbántam, amit tettem – mondta Farkas Attila –, már abban a pillanatban, amikor elcsattant az ütés, de nem volt visszaút.

Az előzményekhez tartozik, hogy idősebb játékos lévén elég technikás vagyok, s ezért folyamatosan szabálytalankodnak velem, felrúgnak, de sajnos a játékvezetők ebben az osztályban sokszor elnézik, így volt ez most is. Persze ez nem mentség.

Dr. Balogh László, az Und elnöke maga és az egyesület nevében is elhatárolódott az esettől, de adnak még egy esélyt a játékosnak, nem küldték el. A fegyelmi bizottság gyors és példás büntetést szabott ki, Farkas Attilát 2014. december 31-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta, az Und csapata soron következő hazai mérkőzésére saját költségén szövetségi ellenőrt köteles kérni.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek