Sport

Kék-zöld foltokkal járt a hokicsoda

J. K.

Létrehozva: 2013.04.19.

Mély nyomokat hagyott a korongozókban a 2-1-es győzelemmel végződött Magyarország–Kazahsztán mérkőzés. A hősies védekezés nyomán kék-zöld foltok tarkítják a játékosokat.

Megszenvedett a magyar jégkorong-válogatott a Kazahsztán elleni fantasztikus győzelemért. Az önfeláldozó védekezésnek bizony nyomai maradtak, a védőfelszerelések ellenére kék-zöld foltok tarkítják néhány játékos testét. De ki törődik ezzel a 2-1-es történelmi győzelem után?

– A győzelem a legjobb, mellékhatásoktól mentes orvosság – magyarázta Tokaji Viktor, a Kazahsztán elleni győztes gól szerzője. – Nekem nyomtalanul eltűnt minden sérülésem.

Nem úgy Magosi Bálinté, aki a mérkőzés hajrájában saját testi épségét sem kímélve háromszor is hősiesen belevetődött a vendégek bombaerős lövésébe. Más talán ki is feküdt volna egy ilyen sorozat után…

– A meccsen tudomást sem vettem róla, az adrenalin minden fájdalmat elnyomott – árulta el a csütörtöki könnyített gyakorlás után a Fehérvár védőmunkában is jeleskedő csatára. – Nem is gondolkodtam, minden erőmmel azon voltam, hogy megússzuk gól nélkül. Egy kicsit még fáj a vádlim, de a hihetetlen győzni akarás, a szurkolók biztatása minden fájdalmat feledtet. Ez a kis sérülés igazán nem nagy ár a győzelemért.

Szuper Levente, a legszebb napjaira emlékeztető magabiztossággal védő kapus sem úszta meg a meccset, azóta is jegeli a térdét.

– Inkább kellemetlen, mint fájdalmas, edzés közben sem zavart – mondta Szuper. – Pont az egyik izmot találta el a korong, de ez hozzátartozik a játékhoz.
A magyar válogatott ma este fél nyolckor játssza következő – valószínűleg a feljutásról is döntő –mérkőzését Olaszország ellen.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek