Sport

Fehérvári edző is legyen a kapitány?

jk

Létrehozva: 2013.04.22.

Néhány évig hoki-vb nélkül marad Magyarország. Az újabb rendezésig legalább rutint szerezhetnek a fiatalok, és Rich Chernomaz – vagy más szövetségi kapitány – új csapatot építhet.

A jégkorong-szövetség április 30-i elnökségi ülése után derül ki: megy vagy marad Rick Chernomaz. A vb-bronzérmes kanadai szakember szívesen folytatná. Szerinte három-négy év múlva ütőképes csapat alakulhatna ki.

– A szerződése meghosszabbítását javasolom, de a döntés nem az enyém – mondta Kovács Csaba, a szövetség alelnöke.

Sokat lendíthetne a magyar hokin, ha Chernomaz ülne a válogatott gerincét adó Fehérvár kispadjára is. A csapatot korábban az A csoportba juttató Pat Cortina is Fehérváron edzősködött egy darabig.

– A fehérvári edző-kapitány párosítás előnyökkel járhatna, de a függetlenség mellett is szólnak érvek, nem beszélve az anyagi kérdésekről – folytatta az alelnök. – Nemzedékváltás előtt áll a csapat, bár nem az életkor, csak a teljesítmény számít.

Néhány játékosunk már tényleg nem fiatal: Sille Tamás 43, Horvát András 38, Ladányi Balázs a 37.-et tapossa, és Tokaji Viktor is 36, de ott vannak az egyre rutinosabb ifjak, Rajna Miklós, Gőz Balázs és Hári János még csak 21, Bartalis István 23, Magosi Bálint 24, míg Nagy Krisztián csak 19 éves.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek