Sport

Erdei: öreg vagyok már a verekedéshez

Jánosy Károly

Létrehozva: 2013.04.03.

A vesztes meccs ellenére semmit sem csinált volna másképp Erdei Zsolt. Pontosabban ha tudja, mire kell felkészülnie, inkább kiütésre ment volna.

Azt mondta, így nem tudja befejezni a karrierjét. Ki ellen, mikor és hol bokszolna? Aligha növeli az ázsióját az eddigi makulátlan mérlegén esett folt.

Most csak azt szeretném, ha a meccsen megsérült bal kezem mihamarább meggyógyulna, és egyelőre azon vagyok, hogy minél többet tudjak megenni édesanyám utolérhetetlen zserbójából – mondta a profi ökölvívó-pályafutása első vereségét ­szom­baton elszenvedő Erdei. – Komolyra fordítva a szót, fogalmam sincs a jövőről, nyilván a ranglistás helyezésemre is hatással lesz, hogy elvették ezt a győzelmet. Máris meghívtak a júliusi monacói gálára, de semmi konkrétummal nem szolgáltak. Csak az biztos, hogy nem adom fel, így nem lehet abbahagyni.

Szóba áll még Lou DiBellával, a promóterével? Állítólag neki elemi érdeke fűződött ahhoz, hogy ellenfele, az orosz Gyenyisz Gracsov nyerjen…

Sok mindent pletykáltak, többek közt azt, hogy a meccsem előtt hirtelen megváltoztak a fogadási esélyek, ám bizonyítani semmit sem tudok, és nem akarok a levegőbe beszélni, alaptalanul vádaskodni.

Mit kellett volna másképpen tenni ezen a meccsen?

Ugyanúgy csinálnék mindent. Illetve ha tudom, hogy áll a pontozás, kiütésre mentem volna. Csakhogy két évnyi kihagyás után örültem, hogy a ringbe léphetek, és végig akartam bokszolni a tíz ­me­netet.

A tudósítások szerint Fritz Sdunek mester a nyolcadik menet után figyelmeztette, meg kell nyomni a végét, mert túl szoros a meccs…
Én úgy emlékszem, a kilencedik menet után szólt, meg is nyomtam, igaz, még akkor sem a K. O. lebegett a szemem előtt. Nem hittem el, hogy kikaphatok.

Nem kellene változtatni a stílusán? Úgy fest, nem a taktikus, látványos vívóstílust, inkább a verekedést ­díjazzák a pontozók.

Ugyan, kérem! Eddigi sikereimet az igazi, klasszikus stílussal értem el: ezt adjam fel, és cséphadaró módjára üssem a levegőt vagy az ellenfél kesztyűjét? Ez lenne az új módi, a verekedés? Köszönöm, ebből inkább nem kérek. Öreg vagyok már ehhez, és elköteleztem magam a vívóstílus mellett.

A kisfia, Viktor nem nézte a meccset. Tudja, hogy ezúttal legyőzték a papát?

Az édesanyja azt mondta neki, hogy döntetlen lett a meccs. Nem akarta fájdítani a pici szívét. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek