Sport

Újra a Barca a világ legjobbja?

S. T. R.

Létrehozva: 2013.03.14.

Egy csapásra kiderült az ég Barcelona felett: a Milan 4-0-s legyőzése után többen ismét a világ legjobb futballcsapataként emlegetik a katalánokat. Hasonló hátrányból eddig még nem jutott tovább senki.

Csattanós választ adott az utóbbi hetek kritikáira a Barca. A szokás szerint Lionel Messi repítette spanyol együttes olyan tettet hajtott végre, amely korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült a Bajnokok Ligájában: 0-2-ről indulva vívta ki a továbbjutást. Kilencven perc elég volt ahhoz, hogy a futballvilág ismét a legjobbnak titulálja a gránátvörös-kékeket, Messi méltatásainak felsorolásához pedig a Bors valamennyi oldala kevés volna.

– Leckét adott abból, hogyan is kell futballozni – állapította meg az első két találatot jegyző argentin csillagról Jordi Roura, a Barcelona másodedzője. Nem maradt hiányérzete Andrés Iniestának sem, aki kijelentette: – Ez volt az egyik legtökéletesebb meccs, amit valaha ez a csapat játszott.

S hogy mitől bénult le a februári meccsen kétgólos előnyt kiharcoló Milan? – Néha olyan érzésem volt, mintha huszonkét emberrel játszott volna a Barca – magyarázta M’baye Niang, az olaszok francia csatára, aki a meccs helyzetét puskázta el azzal, hogy a kapufára bombázta a labdát az első félidőben. Az ifjú francia edzője, Massimiliano Allegri sajátos magyarázatot talált a zakóra.

– A világ legerősebb csapatától kaptunk ki – vélekedett. Az olasz La Gazzetta dello Sport (amely annak ellenére nem bántotta Kassai Viktor játékvezetőt, hogy a spanyolok második gólja erősen lesgyanús szituáció után született) úgy vélte, a Milan leckét kapott Messitől, míg más lapok egyszerűen úgy fogalmaztak: az argentin zseni gálaműsort rendezett.

Itt jegyezzük meg, hogy a Bolha becenevű támadó 16. alkalommal szerzett legalább két gólt egy BL-meccsen, összesen már 56-nál jár, s ezzel maga mögött hagyta a holland Ruud van Nistelrooyt (PSV, Manchester United, Real Madrid) a legrangosabb európai kupasorozat 1992-től íródó góllövőlistáján. Messi előtt már csak egyetlen csatár áll, a spanyol Raúl (Real Madrid, Schalke), aki 71-szer volt eredményes.

Noha a nyolcaddöntő visszavágója szinte tökéletesen alakult a barcelonaiak számára, a klubvezetés a meccs utánra is tartogatott egy jó hírt: a rák ellen küzdő Tito Vilanova a tervezettnél korábban, már a hónap végén visszatérhet a csapatához. Mi lesz, ha még edzője is lesz a Barcelonának? 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek