Sport

Harcos videoklippel hangolt a Málaga

(turcsik)

Létrehozva: 2013.03.13.

A klub történetének legnagyobb sikerére, BL-­negyeddöntőbe jutásra készül a Málaga a Porto elleni visszavágón. A spanyol csapat focistái kedvcsinálóként középkori jelmezbe bújtak.

Ledolgozható hátrányból (0-1) várja hazai környezetben a kétszeres győztes Porto elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágót a Málaga. A spanyol csapat 2008-ban jutott csak fel a La Ligába, majd két évvel később a katari sejk, Abdullah al-Thani színre lépése után az elmúlt idényben máris a BL-indulást jelentő negyedik helyre futott be.

Aztán jöttek a gondok, az uralkodó elzárta a pénzcsapot, ezért a klub jó néhány sztárjától kénytelen volt megválni, de még így is tartozásokat halmozott fel, az UEFA pedig büntetésből kizárta a ­csapatot az európai kupapo­rondról a következő idényben. A nehézségek ellenére a Málaga veretlenül nyerte meg a BL-csoportját, és habár Portóban bűnrosszul focizott, a továbbjutás kiharcolására minden esélye megmaradt.

A története legnagyobb sikere előtt álló andalúz klub három ­játékosának közreműködésével a hatalmas jelentőségű meccs kedvcsinálójaként egy nem mindennapi videó is készült. A középkori kosztümben virító futballisták közül a kapus, Willy Caballero egy hatalmas pajzsot tart a kezében, a védő, Jesús Gámez a csapat emblémájával ellátott zászlót emel a magasba, míg a teljes harci díszben feszítő csatár, Júlio Baptista egy klubcímert kovácsol.

– A BL-továbbjutás és egy újabb bajnoki négy közé jutás talán a klubtól kissé elszigetelődő tulajdonosunkat is meggyőzné, érdemes tovább áldoznia a csapatra.
 Nem szeretnénk, ha a mostani sikeres idényünk csak egy egyszeri kiugrás lenne – magyarázta az argentin védő, Martín Demichelis.

Málaga - Porto, Ma 20.45, TV: DigiSport

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek