Sport

Látatlanban remizett az Egervári-csapat

T.

2013. február 7. csütörtök 16:15

Döntetlennel kezdte az évet a magyar fociválogatott. A csapat méltatlan körítés mellett – tévéközvetítés és helyi nézők hiányában – 1-1-es döntetlent játszott a fehéroroszokkal.

Döntetlent ért el idei első mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott. A XXI. században egyetlen televíziós társaság által sem közvetített, így láthatatlan fehéroroszok elleni felkészülési meccs tulajdonképpen megfelelt az elvárásoknak.

Az Egervári Sándor irányította csapat ugyanis azzal a nem titkolt szándékkal készülődött a találkozóra, hogy mentálisan és taktikailag ráhangolódjon a március 22-i, románokkal szembeni zárt kapus hazai vb-selejtezőre. A szakmai stáb úgy kalkulált, hogy a gyaníthatóan hangulatmentes beleki ­össze­csapás jól modellezi a szinte bizonyosan üres Puskás-stadion atmoszféráját.

Habár a FIFA másodfokon is helybenhagyta a zárt kapus büntetést az Izrael elleni meccsen történt rasszista szurkolói magatartás miatt, azért az MLSZ végső lépésként a sportdöntőbírósághoz fordul enyhítésért. Döntés csak az utolsó pillanatokban várható.

Néhány újságírón és az MLSZ alkalmazottain kívül tényleg csak páran lézengtek a mindössze 7 Celsius-fokos beleki estén a stadionban, azaz minden adott volt egy kiábrándító találkozóhoz.

A kezdőcsapat összeállítását Szalai Ádám begyulladt lábkörme még az utolsó pillanatban is átírta, a támadó helyett a nagy visszatérő, az egyre inkább játékba lendülő Rudolf Gergely kapott lehetőséget.

A DVTK csatárának szerepeltetése jó húzás volt, hiszen remek helyzetfelismerésének – átlépős csel – köszönhetően Szabics Imre elé került a labda, aki 17 méterrôl, egy megpattanó lövéssel szerzett vezetést a mieinknek.

A második félidőben mindkét kapitány több helyen is változtatott, a beloruszok egyenlítő találatát éppen egy csereember, Alekszandr Volodko szerezte. A találkozó krónikájához tartozik még, hogy a ferencvárosi Böde Dániel bemutatkozott a nemzeti csapatban, Dzsudzsák Balázs pedig csapatkapitányként ünnepelhette 50. válogatottságát.

A játék alapján igazságos döntetlen született, ám kérdés, hogy ez a teljesítmény mire lesz elég a jó erôkbôl álló román csapat el­leni tétmeccsen.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

MTK: közleményben indokolják, miért nem járultak hozzá a halasztáshoz

likebalaton.hu

Jelölt hal – így részesülnek jutalomban a balatoni pecások

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

origo.hu

Csak a 2023-as iPhone-ok kaphatnak modern zoomkamerát

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

origo.hu

Hatalmas pókra harapott egy nő egy gyorsétteremben

nemzetisport.hu

NB I: A klubok vezetői szabnak gátat a fiatalok beépítésének – Csányi Sándor

life.hu

Ez a tünet biztosabb jele az omikronnak, mint a pozitív teszt

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

origo.hu

Ilyen lesz Guillermo del Toro Pinokkió-filmje - videó