Sport

Eklemovics: fontos Császár visszatérése

Bors

Létrehozva: 2013.01.21.

Miután Algéria ellen sima győzelmet (29-26) aratott záró csoportmeccsén a magyar férfi kézilabda-válogatott, ma a lengyelek ellen küzd a nyolc közé jutásért a spanyolországi vb-n.

Előzetesen sokan felvetették: annak érdekében, hogy a negyeddöntőben az életveszélyes dánokat elkerülje Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese, kikaphatna Algériától az utolsó, ötödik csoporttalálkozóján.

Nos, szó sem volt ilyesmiről, Nagy Lászlóék három gól különbséggel győztek, s ma Barcelonában Lengyelország csapatával találkoznak a nyolc közé jutásért. Mocsai azt mondta, meg sem fordult a fejükben a számolgatás, viszont igyekezett pihentetni a kulcsjátékosait.

– Az egyenes kieséses ágon a lehetséges szerb, szlovén, lengyel trióból a legnehezebbet kaptuk – mondta a szakember.

– Riválisunk nem szerepelt a tavalyi olimpián, ezért bevallottan revánsot kíván venni, azaz minél tovább jutni a vb-n.

Továbbra is kérdés, Császár Gábor játszhat-e. A Paris SG légiósa Madridban vírusfertőzést szedett össze, szombaton el sem hagyta a szobáját, igaz, tegnap javult az állapota, s esély van arra, hogy pályára léphet.

Az egykori magyar válogatott, a jelenleg a lengyel Wisla Plockban szereplő Eklemovics Nikola felszisszent, amikor Császár betegségéről értesült tőlünk. Kijelentette, óriási baj lenne, ha nem játszhatna.

– Mert ha pályán lesz, akkor is csak ötven százalék a magyarok esélye a továbbjutásra – tippelt Eklemovics. – Nüanszok döntenek, így a védekezés hatékonysága, a kapusteljesítmények és az átlövések pontossága. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek