Sport

Armstrong kiteregette a szennyest

sz-ó

Létrehozva: 2013.01.19.

Exkluzív tévéinterjúja első részében az élete végéig eltiltott amerikai kerékpáros, Lance Armstrong kijelentette, közülük csak azok vitték valamire, akik a doppinghoz nyúltak.

Amikor éppen doppingolt, nem érezte, hogy rosszat tesz – magyarázta Armstrong, aki hosszú évek tagadása után beismerte bűneit. Hazugnak, csalónak címkézte magát, és elmondta, az EPO nevű szer, alkalmanként vércsere és tesztoszteron volt a kedvenc „koktélja”, de növekedési hormonnal is élt.

Aláhúzta, minden a doppingolása mérete­zésén, időzítésén múlt. Ha a versenyekre kitisztult a szervezete, túl volt a veszélyen az akkori ellenőrzési módszerekből fakadóan, mert edzésidőszakban nem zaklatták.

Szerinte nem minden kerekes doppingolt, de a „tiszták” nem is vitték sokra. Kétli, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tudott az ő doppingolásáról. Hozzátette, amikor korábbi versenyzőtársa, George Hincapie ellene vallott, érezte, be kell mindent vallania, és ennek tavaly októberi végleges elmeszelése után most jött el az ideje.

Hangsúlyozta, nem ő hozta létre a sportág doppingkultúráját, igaz, semmit nem is tett ellene. Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség elnöke, Travis Tygart kijelentette, Armstrong tett egy apró lépést a helyes irányba, ám ha az őszinte megbánás a célja, beismerését eskü alatt kell megerősítenie.

Itthon is látható a vallomás

A világpremier után már hazánkban is látható a Lance Armstronggal készített interjú első és második része. A TLC nevű csatorna ma 17.15-től, holnap 16 órától, hétfőn pedig 9.45-től tűzi műsorára a kerékpáros vallomását, ami a Discovery Channelen ma 23 órától, vasárnap pedig 17.30-tól látható. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek