Sport

Szegeden lett edző Janics testvére

Sz. S.

Létrehozva: 2012.12.04.

Bár Dusev-Janics Natasa bolgár vizeken edz, erősen kétséges a jövője. Testvére, Micso viszont Szegeden kap edzői munkát, tehát nem marad Janics nélkül a helyi klub.

Mivel múlt péntekig nem utalta át a szerb fél a Szegedről távozott Dusev-Janics Natasa után a felkészülési támogatás címén elvárt 150 ezer eurót, azaz 42 millió forintot, a magyar szövetség úgy tekinti, hogy az olimpiai bajnok kajakos két évig nem indulhat világversenyen.

– A történet a mi szempontunkból véget ért – húzta alá Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke. – Az, hogy nem fizettek, persze nem zárja ki, hogy Dusev-Janics valamilyen trükkel előáll, ám ez esetben már a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elé tartozik az ügy.

Volt tanítványa elképzelé­seiről Kovács László, az EDF Démász Szeged VE trénere sem tud bővebbet.

– Előfordulhat, hogy Natasa edzője és férje, Andrian Dusev május körül megkapja a szerb állampolgárságot – mondta a Borsnak Kovács. Hozzátette, Natasa Bulgáriában keményen edz, és ezt aligha tenné, ha nem a 2013-as világversenyekre készülne. 

A legutóbbi ellenőrző versenyen a speciális, kétszer négy kilométeres távon Janics harmadik lett, a felmérőt az egykori magyar válogatott, de bolgár színekben versengő kajakosnő, Faldum Bereniké nyerte.

Ha Natasa távozott is Szegedről, nyomába lép egy másik Janics, a bátyja, Micso ugyanis ott vállal edzői munkát.

– Micso évek óta Magyarországon él, és remek szakember – erősítette meg információnkat Petrovics Kálmán, a szegediek klubigazgatója. – Horvát-magyar kettős állampolgár, egyelőre egy szülési szabadságát igénybe vevő edzőnőnk helyett az előkészítő csoportnál dolgozik majd, de akár éveken keresztül is nálunk maradhat. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek