Sport

Pihenni akart a sztárfocista, beteget jelentett

Bors

Létrehozva: 2012.12.15.

Önéletrajzi könyvében őszintén feltárta a titkait Kabát Péter, az Újpest focistája. Sorozatunk első részéből kiderül, mivel vágta el magát Gelleinél.

Karrierje során Kabát tizenhatszor öltötte magára a válogatott címeres mezét, de ez a szám nagyobb is lehetett volna, ha Gellei Imre kapitánykodása idején nem csúszik „homokszem a gépezetbe”…

– Kettőezerhárom júniusában a csapat Európa-bajnoki selejtezőt játszott San Marinóban, ahová betegség miatt nem tartottam a többiekkel – mesélte a labdarúgó. – Az igazság az, hogy semmi bajom nem volt, csupán egy kis lazításra vágytam. Pechemre az azóta elhunyt Imre Mátyás újságíró kiszúrt a zuglói Paskál-strandon, miközben sütkéreztem, fürdőztem, és másnap erről cikkeztek az újságok. Gellei berágott rám, és soha többé nem hívott meg a keretbe.

A korábbi szövetségi kapitány erre a malőr­re már nem, csak a szépre emlékszik.

– Petivel kapcsolatban elsősorban az jut az eszembe, mennyire fájlaltam, hogy akkor került a Vasashoz, amikor négy év edzősködés után éppen távoztam – magyarázta a ma már ismét az MLSZ szakmai stábjában dolgozó szakember. – Talán nem játszott olyan sokat a kapitánykodásom alatt, de kitűnő képességű futballistának, csupa szív, odaadó gyereknek ismertem meg. Nem emlékszem rá, hogy konfliktusba kerültünk volna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek