Sport

Schumacher csodát vár a feltuningolt Mercedestől

cs

Létrehozva: 2012.09.22.

Michael Schumachert felvillanyozták a Mercedes legújabb fejlesztései, biztos benne: Szingapúrban sikerül felzárkózniuk a topcsapatokhoz. Igaz, a versenyre jósolt heves zápor keresztülhúzhatja a számításait.

Nem kedvez a meteorológiai előrejelzés a Forma–1 mezőnyének, a villanyfényes futam idejére ugyanis viharos idővel riogat. Igaz, Szingapúrban már többször bebizonyosodott, hogy villámgyorsan változik az időjárás, így biztosat még a rajt pillanatában sem lehet mondani.

Az egykor esőmenőnek tartott hétszeres világbajnok, Michael Schumacher egyelőre nem törődik a prognózissal, annál inkább istállója, a Mercedes fejlesztéseivel, amelyeket a Marina Bay aszfaltcsíkján próbálhatnak ki először élesben csapattársával, Nico Rosberggel.

– Az utóbbi időben főleg azért szenvedtünk, mert a többi csapat lekörözött bennünket az autók fejlesztésében, de végre eljött a mi időnk – mondta Schumi. – Az új alkatrészektől nagy előrelépést várunk aerodinamikai téren, főleg a kanyarokban gyorsulhatunk majd látványosan. Persze valószínűleg elsőre nem tudunk mindent, ami benne rejlik kihozni a feltuningolt kocsiból. A tesztelések mindenesetre nagyon biztatóak voltak.

Schumacher egyébként hivatalosan még mindig nem döntött a folytatásról, de ha a Mercedes mégis megválna tőle – a pletykák szerint amennyiben Lewis Hamilton leszerződik a csapathoz, Schumi távozik –, azonnal akadna másik kérője. A Sauber tulajdonos-vezetője, Peter Sauber ugyanis kijelentette: gondolkodás nélkül leszerződtetné, hiába van jelenleg két tehetséges pilótája, Sergio Pérez és Kobajasi Kamui.

A német klasszisnak a vb-címért folyó küzdelemről is megvan a maga véleménye, szerinte a 37 ponttal vezető Fernando Alonso igazán irigylésre méltó helyzetben van.

– Elég nagy az előnye ahhoz, hogy a következő futamokon a pontjai megvédésére tudjon koncentrálni, miközben Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek nincs választása, támadnia kell – mondta Schumi. – Monzában remek példát láttunk arra, milyen okosan taktikázik Alonso. Persze a Ferrari-rajongók azt remélik, hogy a spanyol pilóta nem fog óvatoskodni, amit a kétszeres világbajnok meg is ígért a híveinek.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek