Sport

Hamilton üldözőbe vette Alonsót

csb

Létrehozva: 2012.09.22.

Hiába uralta a szabadedzéseket a vb-címvédő Sebastian Vettel, a pole pozíciót végül a McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton szerezte meg, akinek ez pályafutása 24, s idei ötödik első rajtkockája.

Nem véletlen, hogy a vb-pontversenyt vezető Fernando Alonso leginkább a McLaren világbajnokától, Lewis Hamiltontól tart. A brit pilóta komolyan üldözőbe vette riválisát – jelenleg 37 pont a hátránya –, és a legutóbbi, monzai győzelem után ismét az első rajtkockából, vagyis a legelőnyösebb pozícióból várhatja a futamot.

Pedig a szabadedzéseket még egyértelműen Sebastian Vettel uralta, a Red Bull ásza nemcsak pénteken, de a tegnap délelőtti tréningen is a leggyorsabb volt. Hiába. Az időmérőn végül meg kellett elégednie a harmadik kockával, miután még a Williams rámenős pilótája, Pastor Maldonado is jobb időt futott nála. Michael Schumacher és Nico Rosberg ugyan előzetesen nagyon bízott a Mercedes új alkatrészeiben, végül az edzés harmadik részében már ki sem gurultak az aszfaltra, úgy látszik, számukra már az is eredmény, hogy biztos helyük van a legjobb tízben.

A nap meglepetését egyébként a Lotus finn klasszisa, Kimi Räikkönen szolgáltatta, aki csupán a 12. helyen zárt. Főleg annak tökrében gyengécske eredmény ez, hogy fiatal csapattársa, Romain grosjean meg sem állt a nyolcadikig. Igaz, Grosjeanban ott munkált a bizonyítási vágy, hiszen a spái tömegbaleset okozás miatt az Olasz nagydíjról eltiltották, így minél több pontot szeretne szerezni Szingapúrban. Talán ennek tudható be, hogy meglehetősen sokat kockáztatott, s kétszer is koccolta a falat, még szerencse, hogy az autója nem sérült meg.

Bruno Sennának, a Williams braziljának már nem volt ilyen szerencséje, a Q2-ben úgy odacsapta a jobb hátsó kerekét a pálya szélének, hogy a felfüggesztés megroppant, így nem is tudta tovább folytatni a körözést és a 17. helyen zárt.

Rövidítenék a pilóták a futamot

Miután Bernie Ecclestone újabb öt évre aláírt Szingapúrral, 2017-ig biztosan lesz a Marina Bayben Forma-1-es futam. A pilóták erre azonnal akcióba lendültek, és jelezték, a jövőben csökkenteni kellene a jelenlegi körszámot (61), ugyanis a 309 kilométeres verseny rettentően fárasztó, pláne, hogy este, villanyfénynél zajlik, ráadásul magas hőmérséklet és páratartalom mellett.

Charlie Whiting versenyigazgató meghallgatta ugyan a panaszkodókat, és későbbre ígért döntést.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek