Sport

Férje miatt lesz szerb Janics Natasa

Bors

Létrehozva: 2012.09.28.

Tegnap Dusev-Janics Natasa személyesen közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben, hogy szerb színekben folytatja pályafutását. Senkit nem ért meglepetésként, a döntés már régóta lógott a levegőben.

Azt nem lehet mondani, hogy derült égből ­villámcsapásként érte a hír a sportágat. Néhány nappal a londoni olimpia után az újvidéki Magyar Szó írt arról, hogy Vlade Divacs, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke Londonban nemcsak vigasztalta a bronzérme miatt szomorkodó Natasát, hanem vázolta neki a fényes szerbiai jövőt is. A hírt senki sem akarta komolyan venni – itthon Natasa menedzsere, Csonka Gábor és szegedi klubjának vezetői azt állították, egy beszélgetésből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

– Ragaszkodtunk hozzá, és a hosszú közös munka után reménykedtünk, hogy marad, nem akartunk szembenézni a rideg tényekkel – mondta a szegedi menedzser, aki tudja, további szolgálataira már nem tart igény a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó. – Szegeden minden kívánságát teljesítettük, lehet, hogy majd a szerbek is, de a sok pénz nem garancia a jó eredményekre.

– Csalódott vagyok, mert nem hívott fel Natasa, hogy személyesen közölje elhatározását – árulta el Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged klubigazgatója. – Az év végén lejár a szerződése, másfél hete közölte, hogy váltani akar a családja miatt, de kint még nincs szerződése. Megértem, hiszen a férje Szerbiában kapott zsíros állást, a klub nem fogja akadályozni a távozását.

Storcz Botond szövetségi kapitány szerint Natasa nehéz és fájdalmas döntést hozott a családja miatt, amiért nem szabad elítélni. S fájó szívvel el kell ismerni, van olyan klasszis, hogy még két olimpián is rajthoz álljon és nyerjen – immár szerb színekben.

A versenyzőnő egyelőre nem akart nyilatkozni, néhány napon belül sajtótájékoztatón jelenti be távozásának okait.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek