Sport

Fejek hullanak a hazai égés után?

(t)

Létrehozva: 2012.09.13.

Személyi következménye lehet a magyar válogatott Hollandiától elszenvedett, lélekromboló vb-selejtezős vereségének (1-4). Egervári Sándor kapitány nem zárta ki, hogy elköszön néhány kerettagtól.

Személyi változásokat hozhat a magyar válogatott keretében a hollandoktól fájóan gyenge teljesítménnyel elszenvedett vereség. Erre tett ugyanis utalást Egervári Sándor szövetségi kapitány a kedd esti világbajnoki selejtezőt követően.

– Eddig nem fordult elő, ám most súlyos egyéni hibákat követtünk el, és ez megbosszulta magát. Természetesen egy-egy rossz teljesítmény miatt kikerülhetnek játékosok – jelentette ki a szakember.

Nem kell hozzá pro licences képesítés, hogy megállapítsuk, a válogatottban életében először balhátvédet játszó, az első holland gól előtti beadásról lemaradó, a harmadik előtt az ellenfélnek gólpasszt adó Elek Ákosra és a védelem tengelyében körülményeskedő, a mentésekkel hadilábon álló, a társaival szót nem értő Lipták Zoltánra célozhatott Egervári.

Megjegyzendő, hogy a két futballista a kapitány „kavarásának” áldozata lehet. Az egyébként védekező középpályás Eleket a szakember Laczkó Zsolt sérülése miatt jelölte „bal bunkóba” – holott a nyári, írek elleni felkészülési meccsen kifejezetten jól játszó balbekk, Halmosi Péter is a keretben volt –, ahol élete legrosszabb teljesítményét nyújtotta Hollandia ellen. Szintén érthetetlen, hogy esett Egervári választása Liptákra. Korábban Mészáros Norbert (sérült) és Korcsmár Zsolt is megbízhatóan játszott a védelem közepén, a tétmeccseken a semmiből mégis Lipták kapott lehetőséget a kezdőcsapatban. Habár Egervári több döntését a sérülések miatti kényszer szülte, ezúttal az összeállításban ő legalább akkora hibákat követett el, mint játékosai a pályán.

A kapitányt ugyan nem menti fel, de tény, hogy a huszonéves srácokból álló holland válogatott a magyarok bármilyen összetételű együttesénél jobb. Méghozzá klasszisokkal.

 

Van Gaalt isteníti a holland sajtó

* Fantasztikusan kezdett Van Gaal! – kiáltotta világgá a De Telegraaf című holland bulvárlap. – A törökök elleni 2-0-hoz képest ezúttal nem akadtak problémák a megfiatalított csapattal, pedig Arjen Robben sérülés miatt nem is játszhatott. Ez az Oranje még sokkal jobb is lehet, ha a kapitánynak több ideje lesz formálni.

* Ez volt a ligaválogatott plusz, művésznevén nagyválogatott – írta a De Volkskrant. – Eddig sikertörténetnek bizonyult Van Gaal kockázatos húzása, hogy rohamtempóban átépíti a csapatot. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek