Sport

Aggasztó állapotban van Nadal

2012. szeptember 26. szerda 15:15

Térdsérülése miatt Rafael Nadal a második fordulóban kiesett a júliusi wimbledoni teniszbajnokságon. Azóta nem indult versenyen, s mint kiderült, veszélyben a karrierje.

Rafael Nadal több mint három hónapja nem teniszezik, és még legalább ennyi ideig nem is mehet a pálya közelébe, annyira komoly a térdsérülése. A 26 éves játékos nem szívesen nyilatkozik az állapotáról, most mégis őszintén beszélt egy spanyol lapnak jelenlegi helyzetéről. Kifejtette ugyan, hogy egy ilyen típusú sérülés még nem jelenti egy sportoló karrierjének a végét, de azt is hozzátette, nem úgy reagált a fájdalmakra, ahogy kellett volna, tovább erőltette a játékot, amíg olyan kritikus lett a helyzet, hogy aztán tényleg a pályafutása került veszélybe.

– Miután júniusban megnyertem a Roland Garrost, le kellett volna állnom – mondta Nadal. – Hiba volt elindulnom Wimbledonban, mert Párizsban is gyulladáscsökkentővel és fájdalomcsillapítóval játszottam végig a tornát. Wimbledonban már injekcióztak, aztán a második fordulóban kiestem, és akkor muszáj volt leraknom az ütőt. Ez az alattomos sérülés borzasztó, nem olyan, mintha eltörnéd a kezed, és látnád a visszatérésed pontos szakaszait. El sem tudom képzelni, mikor tudok teljes értékűen visszatérni, talán januárban az Australian Openen, de még ez sem biztos. Ennyi szenvedés után csak akkor érdemes újra játszanom, ha biztos lehetek benne, hogy nem robbanok le megint egy hét múlva.

Nadal azt mondja, testének legnagyobb ellenfele a kemény pályás borítás, de kénytelen ezeken a tornákon is elindulni, már csak azért is, mert két Grand Slam-viadalt (US Open, Australian Open) is kemény pályán játszanak.

– Egy sportág sincs, ahol több különböző borítás létezik, ez a tenisz egyik nagy hátránya - magyarázta Nadal, aki egyelőre reggeli úszással és rehabilitációs feladatokkal készül a visszatérésre, teniszezni még nem tud.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

likebalaton.hu

Lúd, s virágváza a kúton – balatoni különlegességek

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: négyszer köszönt be, nyolc közé jutott a Juve

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

borsonline.hu

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Nem csináltam semmit, ami miatt dühös lehet rám – Lewandowski Messiről

origo.hu

Meccs közben esett össze a labdaszedő kislány - videó