Sport

A kapitány 15 év után fordít hátat a csapatnak

Bors

Létrehozva: 2012.09.22.

Kemény Dénes nem újítja meg az év utolsó napján lejáró szerződését.

Tizenhat, jobbára sikerekkel, s némi kudarccal ­ki­kö­ve­zett év után Kemény bejelentette, a 2012. december 31-én ­lejáró szerződését nem újítja meg. Kíváncsiak voltunk az indokaira, ám a szakember átirányította a telefonját. Így derült ki, hogy egyelőre nem nyilatkozik.

A 2000 óta három olimpiai babért jegyző tréner egy szakmai portál kérdéseire azért válaszolt, úgy fogalmazott, nem volt egyszerű elhatározás, hiszen rengeteg örömben volt része a válogatott mellett. A kérdésre, nem bánta-e meg, hogy négy éve, a harmadik olimpiai cím kiharcolása után bevállalt egy újabb ciklust, azt válaszolta: inkább azt bánja, hogy a 2004-es ­athéni olimpia után folytatta. Pekinget (2008) követően kockáztatta az idei gyengébb olimpiai szereplés veszélyét – csak emlékeztetőként, Londonban ötödik lett a csapat –, gyáva lépésnek érezte volna, ha nem folytatja, mivel a dolgok nem álltak jól. Kemény a 12 évet (2000–2012) felölelő ötkarikás diadalútra méltán büszke, a jövőjét illetően viszont semmit sem tud. Azzal kapcsolatos kérdést nem kapott, a londoni ötödik hely mennyiben befolyásolta lépését.

A vízilabda-szövetséget meglepte a döntés. Nemcsik Balázs főtitkár helyett a titkárnője közölte, kell némi idő ahhoz, hogy meghatározzák a kapitánypótlás mikéntjét.

Két olimpiai bajnokunk a Borstól értesült a hírről. Gergely István szerint Kemény az a típusú szakember volt, aki mindent beleadott a munkájába. – Gyanítom, sokat tépelődött azon, mi a legjobb döntés. Annak hátteréről mit sem tudok. Egy biztos, a három olimpiai aranyéremmel sporttörténelmet írt.

– Nem kívánom kommentálni, én csakis hálával gondolok rá, és szomorú vagyok a döntése miatt – mondta Varga Tamás, aki London után ugyancsak elköszönt a válogatottól. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek