Sport

Pihenés nélkül folytatják a kézisek

S. T. R.

Létrehozva: 2012.08.16.

Emberfeletti az a terhelés, amit a kézilabdázók kapnak: amíg az egyéni sportágakat képviselő olimpikonok a nyaralásukat tervezgetik, addig Fazekas Nándorék már ma edzésre mennek a klubjukban.

Két nap. Ennyit pihenhettek az olimpián szereplő magyar kézisek. Jószerivel még kicsomagolni sem tudtak, máris klubedzésre készülnek a londoni hősök. A Veszprém játékosai – a nemzeti együttes fele – a mai tréning után holnap elutaznak egy németországi tornára, míg a Szeged egy villányi csapatépítő látogatás után holnap és vasárnap is edz, majd irány Bosznia, ahol tesztmeccsek várnak a fiúkra.

De vajon le­het-e bírni az erőltetett menetet? A két magyar topklub válogatott játékosai a bajnokság és a BL mellett az elmúlt hónapokban végigcsinálták az Eb-felkészülést, s a kontinenstornát, olimpiai, majd világbajnoki selejtezőt vívtak, majd jött a londoni ráhangolódás, és maga az olimpia.

– Nem is tudom, hogy fizi­kailag vagy szellemileg megterhelőbb-e ez a sorozat – mondja Mikler Roland kapus. – Jó lenne pihenni, ám erre majd csak jövő júniusban lesz lehetőségünk…

Pedig két-három hét kikapcsolódásra szükségük lenne a versenyzőknek, véli dr. Kator Miklós kondicionáló sportszakorvos, aki szerint a kéziseknek most a szokásosnál is jobban oda kell figyelni magukra, hiszen a fáradtság, a kimerültség könnyen sérüléshez vezet.

Márpedig az mindenkinek fájó lenne, elvégre öt hónap múlva már vb-n szerepel az olimpiai negyedik társaság.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek