Sport

Pokol vár Görbiczékre Montenegróban

jk, sz-ó

Létrehozva: 2012.05.08.

A Győrnek a podgoricai pokolban kell megszereznie vasárnap a BL-trófeát, míg a KEK-döntőben szereplő FTC-nek jóval könnyebb dolga lesz az úri módon viselkedő Viborg-szurkolókkal.

 

„Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni” – idézhetik joggal a győri kézilabdás lányok József Attilát, hiszen meg kell járniuk a podgoricai poklot, ha a 29-27-es előnyről meg akarják nyerni a Bajnokok Ligája-trófeát. Nincs túl jó híre a Buducsnoszt ötezres csarnokának, ahol mindig félelmetes a hangulat.

– Nem a legsportszerűbbek a drukkerek – mondja Zsiga Gyula korábbi montenegrói szövetségi kapitány. – Igazi ördögök, akik fütty- és dudaszóval próbálnak nyomást gyakorolni a játékvezetőkre és az ellenfélre. A nagy meccseket ingyen nézhetik, így öt helyett akár nyolcezren is lehetnek a csarnokban.

– Már szelídebbek a szurkolók – véli az exgyőri Kindl Gabriella, a Podgorica volt játékosa, aki odakint ment férjhez. – Tíz éve a Dunaferrel játszottunk itt, s percekig nem láttunk semmit a bedobált füstbombáktól. Igazi balkáni hangulat volt, most már csak hangosak – de nagyon. Montenegrónak kiugrási lehetőséget jelent a sport, a BL-döntőbe jutás óta lázban ég az ország.

Sterbinszky Amália, a Vasas egykori BEK-győztes kézise régóta Dániában él, s biztos benne, hogy a KEK-döntő visszavágóján nem kell sportszerűtlen jelenetektől tartaniuk az első meccset 31-30-ra megnyerő Fradi-játékosoknak.

– A dán drukkerek kifogástalanul viselkednek, pocskondiázás helyett tisztelik az ellenfelet, és elismerik, ha a rivális jobb – mondta Amália. – Jütland-félszigeten, ahol a Viborg–FTC visszavágó lesz, kizárt, hogy valaki részegen üvöltözzön, esetleg bedobjon valamit a pályára.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek