A hús gazdag fehérjében és esszenciális aminosavakban, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, valamint vasat, kalciumot, foszfort, nátriumot, cinket, rezet, mangánt és szelént. Mivel a különböző húsfajták eltérő tápanyagokat biztosítanak, érdemes változatosan fogyasztani őket.
A Lidl frisshús-kínálata rendkívül bőséges: a csirkétől kezdve a pulykán és víziszárnyasokon át egészen a sertés-, nyúl-, bárány-, borjú- és marhahúsig, sőt a különböző steakek és a vadhúsokig minden megtalálható a polcokon. Az áruházlánc csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó húsokat forgalmaz, garantálva ezzel a kiváló minőséget.
Lidl Húsfarm – 100% magyar, 100% minőség
A Lidl saját márkás Húsfarm termékcsaládja 75-féle friss húst kínál, amelyek most megújult csomagolásban érhetők el az üzletekben. A húsok kizárólag magyar beszállítóktól származnak, így nemcsak kiváló minőséget biztosítanak, hanem a hazai gazdaságot is erősítik. A húsáru frissességét biztosítja, hogy a darabolást követően 24 órán belül a vállalat központi raktárába kerül, majd ezt követően az áruházak polcaira. A védőgázas és vákuumos csomagolásnak köszönhetően pedig hosszabb ideig eltartható.
Miért válasszunk előre csomagolt húst?
✅ csomagolása közvetlenül a vágás után történik,
✅ csomagolása lehet védőgázas csomagolás és vákuumcsomagolt is,
✅ csomagolása folyamatosan védi a terméket a külső szennyeződésektől és a mikrobiológiai romlástól, ezáltal a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket és eltarthatóságukat,
✅ csomagolásán nyomtatott formában megtalálható a fogyaszthatósági idő és a megfelelő tárolási hőmérséklet is.
Hogyan tároljuk helyesen a friss húst? – Mizsei Jani, a Lidl séfjének tanácsai
Ügyeljünk a hűtési láncra! A vásárlástól hazáig a hústermékeket 0 és 5 °C között tartsuk, a szállításhoz használjunk hűtőtáskát vagy préselt kartondobozt.
Azonnal tegyük a hűtőbe! Mindig a hűtő legalsó polcára helyezzük, mivel itt a legideálisabb a hőmérséklet (0–2 °C).
Ne tároljuk túl sokáig a hűtőben! Ha két napon belül nem használjuk fel, fagyasszuk le.
A mértékletesség kulcsfontosságú!
A hazai és nemzetközi táplálkozási ajánlások szerint minden főétkezésnek tartalmaznia kell teljes értékű fehérjét. Ez lehet 10 dkg hús, 15 dkg hal vagy 5 dkg felvágott – de akár egy tojás is számít!
Figyeljünk arra, hogy a húsfogyasztás mértékletes legyen, válasszunk alacsony zsírtartalmú húsokat, és készítsük őket zsírszegény módon – grillezzük, pároljuk vagy süssük sütőben. Tálaljunk mellé sok friss zöldséget vagy salátát, így egészséges és tápláló étkezést biztosítunk magunknak!
Ha tehát magyar friss húsra vágyunk, látogassunk el a Lidl-be, ahol változatos választék vár ránk – mindezt kiváló ár-érték arányban. Keressük a Lidl Húsfarm friss, hazai, minőségi termékeit megújult csomagolásban!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.