PR Cikkek

Erre számíthatunk időpontok tekintetében, ha sebészeti beavatkozásra van szükségünk (x)

Létrehozva: 2024.04.02.

Módosítva: 2024.04.02.

Amikor sebészeti beavatkozás előtt állunk, bizonyára tele vagyunk kérdésekkel, esetleg félelemmel az operáció miatt. Fontos, hogy a megfelelő környezetben és felkészültséggel várhassuk a műtétet, hiszen a fizikai felépülésben nagy szerepet játszik az is, ha nem rettegünk a ránk váró beavatkozástól. Mind a lelki felkészülést, mind az ottlétet és a regenerációt nagyban megkönnyíti, ha nem kell túl sok várakozással növelni a feszültséget. Nézzük, mikor hová érdemes fordulnunk!

Az állami ellátás előnyei és hátrányai 

Természetesen az állami ellátás kapcsán egyértelmű előny, hogy nincs díja a beavatkozásoknak és vizsgálatoknak, hiszen a befizetett társadalombiztosítás fedezi azt. Azonban ennek ellenére érdemes fontolóra venni, hogy magán vagy állami utat választunk. A statisztikák alapján ugyanis az állami ellátásban az átlagos várakozási idő diagnosztika esetén 21, szakorvosi ellátás kapcsán 21 nap. Míg a magánellátásban maximum 7 napra tehető ez a szám.  

PR-CIKK kép
Fotó: 123rf.com

A döntést nagyban befolyásolhatják a körülmények is: mennyire sürgős a beavatkozás? Ha olyan sebészeti problémáról van szó, amely a mindennapokat nehezíti, vagy amely minél gyorsabb megoldást igényel, akkor a lehető legkorábbi időpont is mérvadó a választásban. Fontos kérdés továbbá, hogy megfelelően tájékoztatnak-e adott intézményben, szimpatikus-e a környezet vagy éppen túlságosan elavult.  

Ugyanígy számít az is, hogy épp milyen időszakban műtenének – azaz, hogy kell-e például számolni az őszi-téli évszakokban a megbetegedések miatti további csúszással. Ekkor szintén a minél rugalmasabb megoldásra tanácsos törekedni, ami az állami ellátás rendszerében kevésbé elérhető igény. 

A magánellátás gyors és kényelmes 

A magánellátás költségek ellenében vehető igénybe, azonban gyorsabb és rugalmasabb előkészületeket, beavatkozást, illetve utógondozást ígér. Többféle magánklinika létezik, amelyek között válogathatunk a szolgáltatások jellege, ára és a távolság alapján. Fontos: a magánklinikákon ugyanolyan képzett szakemberek foglalkoznak a betegekkel, mint az állami ellátásban. A magánintézményekben emellett gyakori az egynapos sebészet. Ez azt jelenti, hogy egyes rutinműtétek esetén a beteg jöhet-mehet, illetve egyetlen éjszakát kell bent töltenie az utógondozás miatt. 

A magánellátásban a diagnózistól számítva akár egy héten belül sor kerülhet a sebészeti beavatkozásra. Az időpontok pedig jóval rugalmasabbak és pontosabbak: nemcsak a foglalás egyszerűbb, de a sorban állástól sem kell félni a feszültségben várakozó pácienseknek. A környezet emellett tiszta, modern csakúgy, mint az eszközök, amelyekből gyakran a legújabb technika áll rendelkezésre egy magánrendelőben, éppen emiatt a gyógyulás hatékonysága nagyobb, az erre fordított idő pedig kevesebb is lehet. 

A magánklinikákon általában igénybe vehető sebészeti szakvizsgálat, illetve kontrollvizsgálat, egy vagy több anyajegy eltávolítása, benőtt körmök ékrezekciója, lipoma vagy atheroma eltávolítása, valamint varratszedés ambuláns beavatkozást követően. Számos intézményben nemcsak az időpontok, de a szakemberek között is válogathatunk – így valóban azzal tudjuk elvégeztetni a műtétet, akiben teljességgel megbízunk egy személyes találkozást követően, vagy más páciensek jó véleménye alapján. Amennyiben közbejön egy betegség, az időpont lemondása és az újabb kérése miatt sem kell aggódnunk, hiszen egy magánklinikán ez a folyamat is jóval rugalmasabban zajlik. 

Mérjük fel a helyzetünket! 

Ha tehát sebészeti beavatkozás előtt állunk, mérlegeljünk több tényezőt, mielőtt az állami vagy a magánellátás mellett döntünk. Elsőként természetesen érdemes az árakról tájékozódni, ezeket részletesen megtaláljuk minden magánklinika honlapján. Amikor az ár-érték arányon gondolkodunk, mindenképp számoljuk bele, hogy a beavatkozást és az utógondozást jelentő idő és energia is lehet költség. Ha túl sokáig húzódik egy műtét, az több egyéb problémát okozhat, amely anyagilag még több kiadást róhat ránk. Nem beszélve az ezzel járó stresszről. 

Ha az árak mellett pedig az egyéb élethelyzetünkre vonatkozó aspektusokat is figyelembe vettük, akkor ezt követően ne féljünk érdeklődni személyesen a klinikákon. A magánellátás további nagy előnye, hogy mindig van idő és figyelem a részletes informálásra, illetve az összes kérdés alapos megválaszolására. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148530_auto_resized.jpg
origo.hu

Szentkirályi Alexandra: Hol áll meg a troli Budán, főpolgármester úr?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27264_resized.jpg?avcount=1713667212
origo.hu

Kétmilliós női biciklivel bohóckodik Magyar Péter - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144003_auto_resized.jpg
life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148341_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Politológus: A NER-ből már ledobták az atombombát Magyar Péterre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144868_auto_resized.jpg
ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144014_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27262_resized.jpg?avcount=1713667212
origo.hu

Meg akart menteni egy liftbe szorult nőt, majd szörnyű dolog történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713667212
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713667212
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143728_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144603_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6P3dr8w9VWkWim1kR4vTxPKk3P3gFr7cdThsALefJAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNWMwY2Y4Y2I5NDQ3YzY5YjE1NzZhNTg3ZWE0NzAx.jpg
PR Cikkek

Győztesek a pályán: Lidl Kids Team nyereményjáték (x)